Blog

27 Aralık 2019

Bölüm 4 – CRM Sistemine İhtiyacım Var mı?

1.MÜŞTERİ BİLGİLERİ İÇİN TEK BİR KAYNAĞINIZ YOK MU?

Şirketinizin birden fazla yerde müşteri ve sipariş bilgisi var mı? Eğer bu sorunun cevabı “evet” ise, o zaman CRM sistemine ihtiyacınız var demektir.

E-tablolarda (veya yapışkan notlarda) müşteri detaylarınız varsa, satış ekibiniz – ve müşterilerinizle etkileşime giren herkes – dezavantajda. Bir sistemde bilgi değiştiğinde, diğerlerinde otomatik olarak güncellenmez. Her müşterinin iletişim bilgilerinin, siparişlerinin ve etkileşimlerinin eksiksiz, tek bir görünümü yoktur.

2.MÜŞTERİ ETKİLEŞİMLERİ HAKKINDA ÇOK AZ BİLGİNİZ VAR YA DA HİÇ Mİ BİLMİYORSUNUZ?

Müşteri bilgilerinin eksiksiz, tek bir görüşüne sahip değil misiniz? Öyleyse, satış görevlilerinizin ve müşteri destek ekiplerinin ne yaptıklarına dair de bir içgörünüz yok demektir. Satış veya servis ekiplerinin ne yaptığını bilmiyorsanız, başarılı olmalarına yardımcı olmak ve onları sorumlu tutmak zordur.

3.RAPORLAR SIKICI VE ACI VERİCİ Mİ?

Siz ve ekibiniz manuel olarak rapor oluşturmanın zahmetli sürecinden mi geçiyorsunuz? Eğer öyleyse, performans izleme kabiliyetleriniz muhtemelen “hiç yoktan iyi” olarak tanımlanabilir. İdeal olarak, satış ekibinizin kotalarına karşı aylık ilerlemesini otomatik olarak raporlar ve analitikler oluşturmalısınız.

4.DEĞERLİ MÜŞTERİ VERİLERİNİ KAYBEDİYOR MUSUNUZ?

Müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz ile takip planlamanız sizin için zor, çünkü neyi takip ettiğinizden emin değilsiniz? Müşteri etkileşimleriniz izlenmiyorsa, özellikle bir çalışan şirketten ayrılırsa önemli ayrıntılar kaybolur.

5.HAREKET HALİNDEYKEN BAĞLANTIDA KALMAK ZOR MU?

Satış temsilciniz alanda olduğunda, bir anlaşmayı kapatmak için ihtiyaç duydukları kaynakları hızlı bir şekilde bulabilir mi? Ve potansiyel müşterileri bulurken ve değerli bilgileri keşfettiklerinde, şirketinizin geri kalanı buna hızlıca ulaşabilir mi? El yazısı notlarında ve kişisel bilgisayarlarda depolanan veriler, kullanılmayan bir altın madenidir.

6.HER MÜŞTERİYE AYNI ŞEKİLDE Mİ DAVRANIYORSUNUZ?

Tüm müşterilerinize ve potansiyel müşterilerinize aynı tür teklif ve mesajları gönderiyor musunuz? Öyleyse, birçok fırsatı kaçırıyorsunuz. Her etkileşimden en iyi şekilde yararlanmak için, sektörlerine, coğrafyalarına, satın alma sürecinin aşamasına ve işinize değer veren müşterileri hedeflemenizi istersiniz.

7.HIZLI ÖLÇEKLENDİRME İÇİN BİR PLANINIZ YOK MU?

Ya şirketinizin çalışan sayısı bu yıl 20’den 200’e kadar büyürse? İş süreçlerinizin talep kadar hızlı ölçeklenebileceğinden emin misiniz? Kendi süreçlerinizin zor kazanılmış başarının önündeki engel olmasına izin vermeyin.

Kaynaklar, Kılavuzlar

İletişime geçin