Blog

26 Nisan 2017

Müşteri Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm

Müşteri hizmetlerinde dijital dönüşüm gerçekleşiyor. Bu kapsamlı değişimi müşteriler yönlendiriliyor. Dijital çağ, müşterilerin alışveriş yapma ve deneyimlerini paylaşma şeklini değiştirdi. Bugün müşteriler, web siteleri, blog, vlog ve sosyal platformlarını kullanarak satın alma yapıyorlar. Bir mağazaya girdiklerinde, aslında neyi satın almak istediklerini ve ne kadar ödeyeceklerini biliyorlar. Burada bitmiyor. Birşey satın aldıktan sonra, müşteriler yukarıda saydığımız kanalları kullanarak memnuniyetlerini veya memnuniyetsizliklerini bildiriyorlar. Bu değişimin farkında olan işletmeler için bir gelişim fırsatı olduğu görünüyor.

Yeni kanallar ve teknolojiler, bir şirketin rakiplerinin bulunduğu kalabalığın önüne geçmesine imkan veriyor. Müşterilerle sürekli bir diyalog kurarak, onlardan öğrenerek ürün ve hizmetleri iyileştirme fırsatı. Bu nedenle, işletmelerin müşterileri ile kalıcı ilişkiler kurma ve bu ilişkileri güçlendirmeye başlamasının zamanı geldi.

Müşteri Hizmetlerinden Müşteri Yolculuğuna

Müşteriler, sadece müşteri hizmetlerinde iyileştirme değil, satış, pazarlama ve destek etkileşimlerinin birbirleri ile bağlantısı olmasını istiyorlar. Müşteri hizmetlerinin, firma ile olan iletişim ve etkileşimlerinde  merkezi bir rol oynamasını bekliyor, tutarlı ve etkili bir müşteri yolculuğunun tüm süreçlerin arasındaki bütünlük ile sağlanabileceğini biliyorlar.

Müşteri Yolculuğu Haritası

Aktif Şirketlerden Proaktif İşletmelere

İşletmeler, doğru yerde uygun zamanda müşterilerine önceden bilgi sunmalı veya uyarmalılar. Müşterinizin iş ortağı olarak onların yanında olmak ve hizmetlerinizden en iyi şekilde nasıl faydalanacakları konusunda tavsiyeler sunmak, onlara maliyetlerini azaltmaları konusunda yol göstermek gibi katma değerli hizmetler sunmalısınız.

Müşterileriniz Nerede?

Sorunları Çözmekten Topluluk Oluşturmaya

Hizmet ekiplerinin hedefi sadece soruları cevaplamak ve sorunları çözmek olmamalıdır. Hedefiniz hem sanal hem de gerçek dünyada büyüyen müşteri toplulukları oluşturma üzerine odaklanmalıdır. Pazarlama departmanının yıllardır kurmak için çalıştıkları toplulukları, müşteri hizmetlerinin desteklemesi ve beslemesi gerekiyor.

Salesforce Community Cloud Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Müşteri Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm

Müşteriler her yerde ve her an hizmet almak istiyorlar. Müşteri Yolculuğu Haritası, firmanızın teknolojiyi kullanarak iyileştirebileceği alanları tespit etmenize ve kullandığınız uygulama çözümleri ile  nasıl verimlilik sağladığınızı belirlemenize imkan sağlar.

Dijital Dönüşümde Başarının Sırrı Nedir?

Kendinizi müşterinizin yerine koymak ve markanızla temas noktalarında yaşanan deneyimleri öğrenmek ister misiniz?

Hemen şimdi Salesforce CRM çözümlerini 30 gün boyunca ücretsiz olarak kullanmaya başlamak için tıklayın.

Bulut Bilişim, Salesforce , , , ,

İletişime geçin