Blog

25 Mayıs 2016

Müşterilerinize İyi Davranın

Service Cloud – Müşteri Hizmetleri Yönetimi

Müşteri hizmetleri, müşterilerin sorularına cevap verir, sorunlarını çözer. İyi müşteri hizmetleri ise bundan daha fazlasını sunar.

Satış sonrası hizmetlerini, müşterileri ile etkileşimi arttırmak, onları bilgilendirmek ve memnun etmek için kullanan şirketler rakiplerine karşı avantaj sağlıyor.

Müşterilerinize yardım etmek, sadece onların o andaki sorununu çözmek demek değildir;  onların sorularına hızla yanıt bulmalarını sağlayacak araçlar sunmaktır.

Faydalı içerikle – kılavuz, blog yazısı, makale, infografik veya ayrıntılı bir döküman- müşterilerinizin bilgi kaynağına dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Hazırladığınız içeriklerin verimli bir şekilde kullanılabilmesi için müşterilerinizin iletişim kurabilecekleri bir alan yaratın ve onların yorumları  ve geri bildirimleri ile bilginin sürekli güncellenmesine özen gösterin.

Daha İyi Müşteri Hizmetleri  Yönetimi için Service Cloud

Sorunları Çözüme Dönüştürün

Şikayet etmeyi seven ve tüm gerginliğini çağrı merkezi çalışanına yansıtan bir müşteri ile sık sık karşılaşıyorsanız, bu görüşmeleri bir avantaja dönüştürebilirsiniz. Müşteriniz size ürününüzin kapatesi ile ilgili çok değerli geri bildirimler yapıyor olabilir.  Müşteri hizmetleri çalışanlarınızı, müşterilerin şikayetlerini şirketi ve ürünlerini iyileştirme konusunda bir fırsat olarak görme konusunda bilgilendirin.

Samimi Olun

Müşterileri iletişim kanallarında (telefon, mail, sosyal medya mesajları vb) dilinizin ve mesajınızın samimi ve gerçek olmasına özen gösterin. Müşteri hizmetleri çalışanlarınızın bu konuda eğitim almalarını sağlayın. Müşterileriniz kendilerini ne kadar rahat hissederlerse o kadar açık ve dürüst olacaklardır ve bu da çalışanlarınızın vakaları daha hızlı çözmelerini sağlar.

Uzmanları Sürece Dahil Edin

Müşteri hizmetleri çalışanlarını uzmanlardan destek almaları için yönlendirin. Ürünlerinizi ve çözümlerinizi çok iyi tanıyan uzmanların soru ve sorunlara cevap vermesi hem müşterilerinizi memnun edecek hem de onların markanıza olan güveninin artmasını sağlayacaktır.

Yönetmeliklere Uyulmasını Sağlayın

Müşterileriniz ile etkileşim kanallarınızda mutlaka endüstiye özgü yönetmeliklerin izlendiğinden emin olun. Özellikle müşteri hizmet kanallarınız arttığında ( çevrimiçi canlı destek, sosyal medya vb) yönetmeliklere uyum büyük önem taşımaktadır. Mevcut yönetmelik ve prosedürleriniz yeni kanallarla uyum sağlamıyor olabilir, bunların kontrol edilmesi ve yeniden düzenlenmesi için hazırlık yapın.

Müşteriler nerede ve Müşterinizin size ihtiyacı olan yerde nasıl olabilirsiniz?

Service Cloud- Servis Bulutu ile müşterilerinizin sorunlarına %48 daha hızlı çözüm bulun. Salesforce CRM’i 30 gün boyunca ücretsiz kullanmaya başlamak için tıklayın.

Bulut Bilişim , , , , , ,

İletişime geçin