Blog

28 Ocak 2016

STK’LARIN SALESFORCE.COM KULLANMASI İÇİN YAPMALARI GEREKEN 3 ŞEY

STK Salesforce CRM – Salesforce Non Profit

Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak sıkıntılarından biri gönüllülerden oluşan çalışanların kısa zaman dilimlerinde üstesinden gelmeleri gereken iş yüküdür. İş yüklerinin arasında koordinasyon, yazışmalar, toplantı organizasyonu ve kurum tanıtımı ve taleplere cevap verilmesi gibi birçok görevi sayabiliriz. Bu iş yükünün üstesinden gelebilmesi için güçlü ve pratik teknoloji araçları olmalıdır.

Kaynakları kısıtlı STK’lara ücretsiz çözümler sunan SlideShare ve YouTube, Google arama motorunda kurumun görünürlüğünü arttırmak için mutlaka kullanılmalıdır. Bir diğer ücretsiz çözüm sunan firma ise Salesforce.com. ABD’de yaygın olarak kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından kullanılmasına rağmen Türkiye’de son yıllarda tanınmaya ve yaygınlaşmaya başlamıştır. Salesforce.com, sosyal sorumluluk stratejileri çerçevesinde platform kullanıcı lisanslarını STK’lara ücretsiz olarak sunmaktadır.

stk-salesforce-crmSalesforce Nonprofit Edition Nedir? Ücretsiz mi?

CRM veya müşteri ilişkileri yönetimi platformu (STK’lar için Paydaş Yönetim Platformu), geniş kapsamlı ve kurumun süreçlerine göre özelleştirilebilen verimli bir araçtır. Neden önemlidir?

Belki de Salesforce’u duydunuz ancak nasıl kullanabileceğinizi bilmiyorsunuz. Veya platformun pahalı olduğunu düşündünüz. STK’ların birçoğu, kar amacı gütmeyen kurumların bu platformu ücretsiz kullanma imkânına sahip olduğunu bilmemektedir. Salesforce, sosyal sorumluluk programı çerçevesinde STK’lara teknoloji konusunda yardım etme kararı aldı. Bu yardım sayesinde STK’lar 10 adet kullanıcı lisansına ücretsiz olarak sahip olabiliyorlar. Platform bulut tabanlı olduğu için yazılım ve sürüm maliyetleri yok. Veriler güvenli bir yerde ve otomatik olarak yedekleniyor. STK çalışanları ve gönüllüleri internet bağlantısı olan bilgisayar, tablet veya telefondan verilere ulaşabilir ve platforma kolaylıkla bağlanabilirler.

Dünya çapında 27 binden fazla STK ve eğitim kurumu Salesforce CRM kullanıyor. Türkiye’de de bu sayı her geçen gün artarak devam ediyor. Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) gibi Salesforce global başarı hikayeleri arasında yer alabilirsiniz.

Salesforce CRM ile neler yapabilirsiniz?

Bir çok şey yapabilirsiniz. Bazı önemli başlıklar:

  • Tüm veri bankanızı ve excel tablolarınızı bu platforma taşıyabilirsiniz.
  • Tüm bağış ve bağışta bulunanları kaydedebilir ve gruplayabilirsiniz
  • Google Grants program ve Google AdWords kampanyalarınızı izleyebilirsiniz
  • Kontakları, gönüllüleri, partnerleri, bağışçıları kayıt altına alabilir, bunlarla ilgili aktiviteleri raporlayabilirsiniz
  • Gösterge panel ve tabloları oluşturarak anında verileri görüntüleyip ve raporlama yapabilirsiniz.

Salesforce CRM kullanmak için Yapmanız Gereken 3 Şey

  1. Üç dakikalık videoyu izleyin.

2. Türkiye’de Salesforce çözümlerini kullanan dernekler ve kuruluşların başarı hikayelerini inceleyin:

Change.org

Change.org  196 ülkede 200 milyona yakın kullanıcısıyla online bir  sosyal değişim platformu. Bağışçı ve destekçi ilişkileri yönetimi için Salesforce CRM kullanıyor. Change.org Salesforce CRM Başarı Hikayesini izleyin:

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)

Salesforce platform çözümlerinin bulut tabanlı olması, donanım yatırımı yapılmasına gerek kalmaması, esnek oluşu, ölçeklenebilir oluşu, ihtiyaç ve beklentilere cevap veren hızlı geliştirme araçları sunması ve Inspark’ın kar amacı gütmeyen kuruluşlara bilgi ve tecrübelerini sunması TEGV’in Salesforce projesini global bir başarı hikayesine dönüştürmesini sağlamıştır.  TEGV Salesforce Başarı Hikayesi için tıklayın.

Darüşşafaka Cemiyeti

Salesforce sayesinde  hem Darüşşafaka Cemiyeti çalışanlarını ve hem de yönetim kaynaklarını şeffaf bir şekilde yönetilebilmekte ve bu yaklaşım güvenilir bir dernek olma politikasına katkı sağlamaktadır. Şeffaflık ve güvenirlik ise bağış kaynaklarını artırmaya yönelik yeni projeler geliştirmeye de olanak sağlamaktadır. Darüşşafaka Cemiyeti Salesforce Başarı Hikayesi için tıklayın.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)

Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüsü olmak isteyen üniversite öğrencileri kuruluşun websitesinden başvuru yapıyor ve süreç de buradan itibaren başlamış oluyor. Gönüllülerinin aldığı eğitimler, katıldığı projeler, görevleri, proje için aldıkları avans ve harcamaların hepsi Salesforce üzerinde yönetiliyor. Ayrıca proje süreçleri, projeye katkı sağlayan kişi ve kurumlar, başvurular Salesforce içerisinde takip edilebiliyor.

3. Türkiye’de bu konuda size uygulama sürecinde yardımcı olabilecek Salesforce Yetili İş Ortağı Inspark ile bağlantıya geçin.

İstanbul Modern, Arter Müze, WWF, Çekül, YenidenBiz gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlarla Salesforce CRM’i kullanarak büyük projeler yaptık ve sektörel deneyimlerimizi sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

Bulut Bilişim, Salesforce , , , , , , ,

İletişime geçin