Darüşşafaka Cemiyeti, her gün artan bağışçıları ve bağışlarını takip etmek adına CRM çözüm sistemlerinden INSPARK Salesforce sistemini kullanıyor.
BT ekibi çok büyük olmayan, sabit giderlerini kontrol altında tutup hızlı değişim göstermek isteyen firmaların bulut bilişim sistemlerini seçtiğini söyleyen Darüşşafaka CIO’su Ayşin Kuran, Geoffrey Moore’un “Crossing the Chasm” adlı kitabında da bahsettiği gibi, teknoloji ürünlerindeki kendine özgü adaptasyon sürecinde artık “Öncü Grup” ve “Çoğunluk Grup” olmaktan çıkıp, 3. evre olan “Takipçi Grup” durumuna geldiklerini belirtti.
1863 yılından bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti, babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocukları 10 yaşındayken Darüşşafaka yapısı içine alıyor. Öğrencilere uluslararası standartlarda bir eğitim sunan ve düşünen, araştıran, sorgulayan, özgüvenli, topluma karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlayan Darüşşafaka, 14 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirdiği tüzük değişikliğiyle artık annesi hayatta olmayan öğrencilere de kapılarını açıyor.
Ayşin Kuran, Darüşşafaka’nın her gün artan bağışçıları ve bağışlarını takip etmek adına CRM çözüm sistemlerinden INSPARK Salesforce sistemini kullandıklarını belirtti. Kuran, başlangıçta sadece belirli bir birim tarafından kullanılan sistemin geçtiğimiz senelerde, tüm Cemiyet Merkezi’ni kapsayacak şekilde geliştirildiğini söyledi. En son ise 2013 yılının ikinci yarısında geliştirilen ve 2014 yılının başında devreye girecek olan “Rezidans Yazılım Projesi” ile şu anda rezidanslarda yaşayan çalışanları da dahil ederek rezidans üyelerine verdikleri hizmetleri de bu sistem üzerinden takip edebileceklerinden bahseden Kuran, bu sayede hem iç yapı iletişimlerinin hem de Darüşşafaka bağışçıları ile olan iletişiminin güçleneceğini söyledi.
INSPARK işbirliği ile yapılan proje sayesinde hem Cemiyet çalışanlarının, hem de yönetim kaynaklarının nasıl yönetildiğini Darüşşafaka içinde daha şeffaf bir şekilde görebildiklerini vurgulayan Kuran, bu başarının hem şeffaf ve güvenilir bir dernek olma politikasına katkı sağladığını hem de bağış kaynaklarını artırmaya yönelik yeni projeler geliştirmelerine olanak sağladığını söyledi.
Yıllık genişletişmiş bakım ve destek anlaşması ile bu projelerde Darüşşafaka’nın, INSPARK’ın geliştirme ve danışmanlık hizmetlerinden de yararlandığından bahseden Kuran, yıl içerisindeki hizmetlerde de hızlı bir şekilde ve o gün içerisinde mutlaka yanıt aldıklarını belirtti. Kuran, INSPARK’ın Salesforce sistemi ile gerçekleştirilen 3 projede hızlı uygulama geliştirme platformu ve INSPARK’ın uzman danışmanları sayesinde zamanı ve bütçesi içinde diğer platform alternatiflerine göre çok daha kısa sürede bitirdiklerinden ifade etti.
Kuran, INSPARK ile tanışmasının bundan önce çalıştığı firmada olduğunu, INSPARK’ın çalışma prensiplerini, uzmanların yetkinliğini ve hem BT hem de iş birimleri ile uyum içerisinde çalışma yapılarından dolayı Darüşşafaka Cemiyeti’nde de INSPARK ile çalışmayı tercih ettiğini belirtti. Ayşin Kuran, INSPARK’ın diğer platform alternatifleri gibi projeye başlayıp bırakmadığının altını çizerek, INSPARK’ın istikrarı ve projenin başından sonuna, hatta hayata geçirme sonrasında da Darüşşafaka ile birlikte çalıştıkları bilincinde olmalarının INSPARK’ın en büyük farkı olduğunu söyledi.