Blog

11 Eylül 2014

INSPARK Müşteri Başarı Hikayesi: TEGV

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), ilköğretim çağı çocuklarına okul dışı zamanlarında eğitim desteği vermek üzere 23 Ocak 1995 yılında kurulmuş bir vakıf. Çocukların, yaratıcı, sağduyulu, düşünen, sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan TEGV, Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşudur.

TEGV Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Yöneticisi Ayşegül Kınacı, TEGV’in 20. yılına yaklaşırken 2 milyonu aşan çocuğa ulaşmış olduklarını belirterek, bütün eğitim faaliyetlerinin gönüllülerle sürdürüldüğünün ve şu anda 60.000’i aşkın gönüllü olduğunun altını çiziyor. Çok büyük bir kısmının üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllülerin desteğiyle çok etkin faaliyetler sürdürdüklerini söyleyen Kınacı, yıllar bazında 550.000’i aşan kurumsal ve bireysel bağışçıya ulaşmış durumda olduklarını belirtiyor.

Teknolojiyi çok yoğun olarak kullandıklarını ve bu yüzden de teknoloji alanında çok sayıda iş ortağıyla çok uzun yıllar çalıştıklarını ifade eden Kınacı, Inspark’ın da bu teknoloji iş ortaklarından biri olduğunu ve beraber başarılı projelere imza attıklarını dile getirdi.

TEGV’in IT stratejisinde; maliyet, verimlilik, uygunluk, sürdürebilirlik kriterlerine uygun olarak bulut bilişim temelli uygulamaların hayata geçirmek olduğunu anlatan TEGV Bilgi Yönetimi ve Projeler Koordinatörü Yeşim Apçin Demirek, bu noktada Salesforce’la Inspark’ta buluştuklarını belirtti. Inspark’ın, Salesforce’un NGO stratejisinden, politikalarından, lisans politikalarından, TEGV yapısına uygun nasıl yapılandırabileceğinden bahsettiğini anlatan Demirek, “Bu noktada TEGV’in hedefleri, amaçları ve beklentilerini karşılayan bir yapıyla karşılaşmak bizi çok memnun etti.”

Inspark ekibindeki danışmanların “bulut bilişim” alanında know-how sahibi olduğunu ve bunun TEGV’e güç kattığına inandıklarını belirten Demirek, “Süreç yönetiminde, TEGV’in eksikleri, ihtiyaçları ve yapılandırmak istenen yapıların nasıl tasarlanacağı konusunda destek oluyorlar. Bu noktada proje yönetici olarak böyle bir ekiple çalışmaktan memnunum.”

Inspark ile ilk projenin CRM projesi olduğunu aktaran Kınacı, geniş hedef kitlesini orada buluşturmak istediklerini ve çok kısa bir sürede projeyi tamamladıklarını söyledi. Kınacı şu şekilde konuştu:  “Çok hızlı bir biçimde ECAL proje metodlarını da kullanarak, çok etkin bir proje yönetimi anlayışıyla ve güzel bir sinerjiyle projemizi yaptık. Bu projeden aldığımız cesaret ve güvenle hemen ikincisine başlama kararı aldık.”

Gönüllü iletişim platformu “Chatter” projesini Inspark ile hayata geçirdiklerini anlatan Kınacı, Türkiye’nin her yerinde gönüllülerin yaygın bir yapıda çalıştığını ve iletişim kurmak için sosyal network ortamına ihtiyaç duyulduğu için bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Chatter’ın ardından bir sonraki projenin bilgi sistemini Salesforce’a taşımak olduğunu belirten Kınacı şu şekilde konuştu: “Ama artık eğitim stratejimizde olan değişiklikler, bulut bilişim stratejimiz, bu yapının üzerinde yapmak istediğimiz yenilikleri düşündüğümüzde bütün bu dataları içeren bilgi sistemini Salesforce’a taşıma kararı aldık. Burada TEGV’in yapısına uygun özel çözümler üretilmeye başlandı.”

Çok ciddi data aktarımı gerektiren, altyapıda çok ciddi yatırımlar gerektiren bir proje olduğunu belirten Yeşim Demirek,  şu şekilde konuştu: “Salesforce’un esnek oluşu, ölçeklenebilir oluşu, hızlı geliştirme tool’ları sunması, aynı zamanda Inspark’ın bu konudaki AGILE metoduyla çevik ürün çıkarma becerisi bizi güçlendirdi ve bu şekilde bir projeye adım attık.”

Inspark’ın bir iş ortağının ötesinde TEGV ile birlikte bir ekip halinde çalıştığını anlatan Kınacı, “Inspark, TEGV’i bütün strajejisiyle yaptığı işlerle yakından takip ediyor. Hatta TEGV jargonuyla konuşup projenin ilerleyen aşamalarında tamamen aynı dili konuşarak, proje metodlarını da aynı şekilde üreterek ilerlediğimiz çok değerli bir stratejik iş ortağımız haline geldi.”

 

 

Haber , , , ,

İletişime geçin