Blog

10 Şubat 2016

Salesforce Work Orders ile Servis Kalitesini Nasıl Arttırabilirsiniz?

Müşterilerinize sunduğunuz hizmet performansını ve servis kalitesini nasıl takip ediyorsunuz? Salesforce Work Orders, özellikle saha operasyon aktivitelerini izlemeniz için ihtiyacınız olan araçları sunuyor. Work Orders ile bakım, onarım ve diğer servis hizmetlerini etkin bir şekilde kayıt altına alabilirsiniz.

Work Orders (iş emirleri), müşteri firmalarla ve kişilerle, varlıklarla, sözleşmelerle veya görevlerle eşleştirilebilir ve izlenebilir.

Work Orders oluşturduktan sonra yapılması gereken aktiviteler eklenebilir ve ardından saha personeline (teknisyen vb) atanabilir. Görevin atandığı kişi, sahadaki servis sonrasında mobil cihazından aktivitesini tamamladığını  işaretleyerek merkezde çalışan personelin servis sürecini adım adım izlemesini sağlanabilir. Satış sonrası müşteri hizmetleri ise müşteriye anında güncel bilgiyi iletebilir.

Salesforce Work Orders ile Neler Yapabilirsiniz?

İşletme içindeki varlıkların veya satışı yapılmış ürünlerin garanti süresi boyunca bakım, onarım ve yedek parça değişim kayıtları tek bir tık ile görüntülenebilir.

Örneğin:

  • Müşteriniz satın aldığı bir ürününüzle ilgili müşteri hizmetlerine sorununu ilettiğinde, saha ekipleri tarafından derhal müdahale edilmesi için iş emri oluşturabilirsiniz.
  • Müşteriniz ile yaptığınız makina bakım anlaşması kapsamında öngörülen düzenli kontrolleri  otomatik oluşturulan iş emirleri ile teknisyenlere atayabilirsiniz.
  • İşletmenize ait varlıkları (bilgisayar, klima, ekipman vb) iş emirleri atayarak, düzenli kontrollerinin yapılmasını sağlayabilir ve varlıklarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

Salesforce Work Orders’ın Avantajları Nelerdir?

Work Orders, üretim ile ile ilgili bilgi ve aktivitelerin yönetiminde zaman ve para tasarrufu sağlayan bir uygulama olarak işletmenize bir çok farklı başlıkta avantajlar sunuyor:

Esneklik

Satış siparişleri sonrası ve satış siparişlerinden bağımsız olarak yaratabileceğiniz iş emirleri üretimde esnekliği  beraberinde getirebilecek bir fırsata dönüşebilir. Envanter kapasitesine uygun iş emirleri kurgulanabilir; bu şekilde üretim tarafında alınacak kararlar ile stok yönetimi daha etkin olabilir.

Kusursuz ve Kesintisiz Süreçler

İş emirleri ile, ürünler ve ürünlere bağlı servis kayıtları otomatik olarak oluşturulabilir; personele atanarak iş süreçlerleri kesintisiz olarak sürdürülebilir.

Etkin Denetim

Ürün ve servis kayıtlarının yanı sıra Work Orders ile atanan saha operasyonlarının verimliliği ve harcanan eforun maliyete etkisi ölçümlenebilir.

Salesforce Enterprise lisansınızla Work Orders’ı kullanmaya başlamak için danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Genel, Salesforce , , , , , ,

İletişime geçin