Blog

18 Ekim 2016

Pazarlama Otomasyonu Platformu Nedir?

Marketing Cloud Pazarlama Otomasyonu Platformu Nedir?

Marketing Cloud, farklı kanal ve cihazlarda müşterilere kişiselleştirilmiş bir “yolculuk” (müşteri deneyimi) sunmak ve marka-müşteri arasındaki ilişkinin tüm evrelerinde doğru zamanda uygun mesajı vermek için geliştirilmiş pazarlama otomasyonu platformudur.

Müşteri yolculuğu yönetimi için gerekli olan eposta, mobil uygulama, reklam, içerik ve veri yönetimi gibi entegre çözümlerden oluşan pazarlama otomasyonu müşteri ve marka arasındaki etkileşimin kolay ve etkin olması için tasarlanmıştır.

Kimler Pazarlama Otomasyonu Platformu Kullanıyor?

Pazarlama Otomasyonu Platformu, Marketing Cloud, B2B çalışan firmalardan kar amacı gütmeyen kuruluşlara kadar farklı sektörlerden bir çok firma tarafından kullanılmakta. Dünya çapında tanınan kullanıcıları arasında Sony, GE, HauteLook ve News Corp Australia bulunuyor.

Türkiye’de Salesforce CRM kullanan firmaları görmek için tıklayın.

Pazarlama Otomasyonu Platformunda Sadece İhtiyacım Olan Araçları Satın Alabilir Miyim?

Elbette, tercih ettiğiniz araçların bulunduğu paketlerden birini seçebilirsiniz. Pazarlama stratejiniz için uygun olan paketin seçiminde size Salesforce Türkiye Yetkili Satıcısı yardımcı olacaktır.

Müşteri Odaklı Şirket Olmamıza Yardımcı Olabilir Mi?

Müşteri adaylarının ve müşterilerin, firmanın ürün veya hizmetleri ile ilk temasından satış sonrası desteğe kadar tüm süreçlerindeki ilişkisini yönetmenizi sağlayan platform ile müşteri-firma temas noktalarında doğru zamanda doğru mesajı verebilir müşteri odaklı yaklaşımlar benimseyip uygulayabilirsiniz.

salesforce-marketing-cloud-pazarlama-otomasyonu-inspark

Müşteri Yolculuğunu Yönetmek için bana nasıl yardımcı olacak?

Platform, müşteri verisini, müşteri davranışları ile gerçek zamanlı olarak eşleştiriyor ve kısa zamanda iletişim kurarak müşterinin beklentilerini öngörüp cevap vermenizi sağlıyor.  Firma ve müşteri arasındaki her etkileşimin sonrasında firma müşteriye gönderdiği kişiselleştirilmiş mesajlar ile iletişim kurmaya devam ediyor.

Müşteri Yolculuğu Nedir?

Müşteri Yolculuğu, tüketicilerin marka ile olan uzun süreli deneyimi anlamına gelir. İnsanların firma çalışanları ile etkileşimi, websitesini ziyareti, ürünler ile ilgili tecrübeleri ve firmayla tüm teması bu yolculuğun bir parçasıdır.

Pazarlamacılar, online ve offline müşteri yolcuğuna diledikleri gibi yön verebilirler. Başarılı şirketler, müşteri yolculuğuna ve müşterilerin birebir deneyimlerine yatırım yapıyorlar ve kazanıyorlar.

Okuyun: Müşteri Yolculuğu Haritası Nedir?

Peki Marketing Cloud’un Fiyatı Nedir?

Firmanın beklentilerine göre seçilen paket fiyatları değişiklik gösteriyor. İhtiyaçların analizi ve uygun paket seçimi için Salesforce Türkiye Yetkili Satıcısı ile bağlantıya geçebilirsiniz.

Marketing Cloud, Pazarlama Otomasyonu Platformu ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın, Salesforce CRM’i hemen kullanmaya başlamak için formu doldurun veya bilgilerinizi bırakın biz sizi arayalım.

Bulut Bilişim, Salesforce , , , , , ,

İletişime geçin