Blog

4 Ağustos 2016

Salesforce ROI: Mobil Uygulama Geliştirme

Bağımsız araştırma şirketi, International Data Corporation (IDC) farklı sektörde faaliyet gösteren çeşitli ölçeklerdeki firmalar arasında yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı: Salesforce App Cloud kullanan firmalar için yatırım geri dönüşü  5 kat daha yüksek ve mobil uygulama geliştirme hızı 1,5 kat daha fazla.

Salesforce müşterileri arasında yapılan araştırmanın sonuçlarından dikkat çeken başlıklar: 

  • %478 daha fazla yatırım geri dönüşü
  • %59 daha hızlı yeni uygulama geliştirme
  • 100 kullanıcı için ortalama 55k USD daha fazla gelir artışı
  • %38 daha verimli IT kaynak ve altyapısı kullanımı
  • 7. aydan itibaren karlılık

Mobil Uygulama Geliştirme

Şirketlerin geleneksel iş yapma şekilleri bulut tabanlı servisler ile hızlı bir değişim sürecinin içinde. İşletmeler, değişen piyasa şartlarına ve satın alma şekillerine uyum sağlamak hatta rakiplerinden bir adım önde olmak için teknoloji yatırımlarına hız verdiler.

Firmalar için bir yandan müşterilerinin yeni beklentilerini anlamak, sanal ortamdaki etkileşimi  yönetmek bir yandan da karlılıklarını korumak gerçekten zaman ve para yatırımı gerektiriyor. Müşterilerle bağlantıya geçilen kanallardaki (nesnelerin interneti ile devreye giren sensor, mobil cihazlar vb) artış, büyük verinin yönetimine ve analizine duyulan ihtiyaç, firmaların müşterileri ile etkileşimi derinden kavramasını gerektiriyor.

İş dünyasının değişen ekosisteminin tetiklediği kurumsal dijital dönüşüm hedeflerine ulaşmak için özelleştirilmiş uygulamalara olan talep büyüyerek devam ediyor.

International Data Corporation (IDC), dijital dönüşüm sürecinde mobil uygulama geliştiren farklı sektörde faaliyet gösteren çeşitli ölçeklerdeki firmalar arasında yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayınladığı kapsamınlı bir raporla duyurdu.

IDC, araştırma kapsamında, Salesforce kullanıcısı 12 şirket ile görüştü

Salesforce kullanan şirketler, Salesforce’un çalışanlardan gelen taleplere cevap vermek için ihtiyaçları olan esnek ve ölçeklendirilebilir mobil uygulama geliştirme beklentilerini karşıladıklarını belirttiler. Kısaca, Salesforce ile  kurumsal mobil uygulama geliştirme  zaman, maliyet ve yazılımın özellikleri açısından daha avantajlı.

IDC’nin araştırmasından çıkan diğer bir sonuç ise Salesforce kullanan şirketlerde beş yıl içinde her 100 kullanıcı bazında yıllık  242,272 USD gelir elde ediliyor. Beşinci yılın sonunda Salesforce yatırımının geri dönüşü (ROI) % 478:

» İş fırsatlarının değerlendirilebilmesi için daha kısa sürede ihtiyaç duyulan kurumsal iş uygulamaların geliştirilmesi ve kullanılması

IDC_report_2016» Kurumsal verinin değerlendirilebileceği kurumsal iş uygulamalarının daha erken adaptasyonu ile iş verimliliğinin artışı

IDC_2016_Salesforce mobil uygulama gelistirme» Yazılım geliştirme platformunun kolay kullanımı ve esnek altyapısının uygulama geliştiren yazılım ekibinin verimliliğini arttırması

IDC_Salesforce_Report_2016» Bulut tabanlı Salesforce SaaS platformunu ile BT çalışanlarının zaman kaybının ve BT altyapısının maliyetinin düşmesi

IDC_Salesforce_App_CloudBulut Bilişim Yatırımı

Son yıllarda ülkemizde ve dünyada bulut bilişim çözümleri konusundaki farkındalık oldukça yaygın, özellikle son 5 yılda bulut bilişim çözümlerini kullanmaya başlayan şirket sayısı önemli bir artış gösterdi.

İşletmeler mevcut sunucu bazlı sistemlerini  güncel tutmaya çalışırken bir yandan da bulut tabanlı kaynaklarını değerlendirmek için yetkinlik ve bilgi kazanmaya çalışıyorlar. Kurum içindeki Bilgi Teknolojileri ekibi yeni çözüm ve servisleri buluta taşıma konusunda çalışırken, bir çok firma için bu süreç sunucu bazlı sistemlerini, bulut sunucu kiralama servislere taşımanın ötesine geçemedi ve farklı altyapılar üzerine kurulu sistemlerde sık sık sorunlar yaşandı.

“Doğuştan Bulut” sistemlerin kullanımı ise işletmelere farklı alanlarda ölçülebilir yatırım geri dönüşlerini sunmakta.

Salesforce Platformunda Mobil Uygulama Geliştirme

Salesforce, işletmelerin teknoloji ve mobil uygulama odaklı kurumsal dijital dönüşüm ihtiyaçlarının farkında ve geliştirdiği platform altyapısı işletmelerin beklentilerini karşılıyor.

Salesforce App Cloud’un ölçeklenebilir ve güvenilir altyapısını kullanan 150.000 müşterisi sistem üzerinde her gün 4 milyar transaksiyon gerçekleştiriyor. Heroku esnek görevleri yönetirken; Force.com kurumsal veri odaklı görevleri, Thunder ise etkinlik-odaklı verileri işliyor.

İşletmenizin kurumsal mobil uygulamalar konusundaki ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak Salesforce çözümleri hakkında ayrıntılı bilgi için Salesforce Türkiye Yetkili Satıcısı INSPARK’ın deneyimli danışmanları ile bağlantıya geçebilirsiniz.

Bulut Bilişim, Salesforce , , , , , , , ,

İletişime geçin