Blog

14 Ocak 2016

Salesforce AppExchange 10 Yaşında!

Dünyanın en yenilikçi bilişim şirketi Salesforce.com uygulamalarının sunulduğu AppExchange bugün 10. yaş gününü kutluyor.

Hepimizin akıllı telefonlarımızdan tanıdığımız ve mobil uygulamaları indirdiğimiz marketplace “App Store”  2007 yılında Apple tarafından lanse edilmişti. Aslında bu markanın Salesforce.com’a ait olduğunu ve Salesforce CEO’su Mark Benioff’un nazik bir jest ile isim hakkını ve URL’i Apple’ın efsane CEO’su Steve Jobs’a hediye ettiğini biliyor musunuz?

Salesforce kendi uygulama mağazasını  AppExchange olarak isimlendirdi ve bulut bilişim dünyasının en büyük kurumsal uygulama pazarını hayata geçirdi. Salesforce.com müşterileri AppExchange’de bulunan kendi spesifik ihtiyaçlarına uygun uygulamayı indirip yükleyebiliyorlar.

Bugün itibariyle mağazadan uygulama indirme sayısı 3 milyon’dan fazla.  Bu rakama kurumsal firmaların onlarca hatta yüzlerce çalışanı dahil değil. Uygulamaların bireysel kullanıcı sayısı bu rakamın yüzlerce kat daha fazlası olduğu tahmin ediliyor.

appexchange_salesforce

Salesforce Müşterilerinin %70’i AppExchange Uygulamalarını Kullanıyor

Bilinen gerçek ise şu: Salesforce müşterilerinin %70’i (bireyler değil, şirketlerden bahsediyoruz) AppExchange uygulamalarını kullanıyor. AppExchange kullanan müşteri şirketlerin yarısından fazlası birden fazla uygulamayı eş zamanlı kullanıyor. Apple’ın App Store’unda olduğu gibi AppExchange’in popüler  uygulamalarının yaratıcısı bazı yazılım firmaları büyüyerek  başarıya ulaştılar. Örneğin,  satış sonrası saha operasyonları yönetim uygulaması ServiceMax.

Türkiye’de satış ve satış sonrası müşteri ilişkileri yönetimi için Salesforce CRM kullanan firmaların en sık kullandıkları AppExchange uygulamaları ise Mailchimp, Timba, Sdocs, Salesforce Labs.

Salesforce  AppExchange’de bulunan satış, pazarlama, finans, idari işler ve yönetim kategorilerinde yer alan 3000’e yakın uygulamanın yarısına yakını ücretsiz uygulamalar.

Bu uygulamalardan Inspark Akıllı İş Çözümleri  tarafından geliştirilmiş olan ManageMall uygulaması diğer bir popular kurumsal iş uygulamasıdır.

managemall_inspark

AVM Yönetim Sistemi ManageMall ile Neler Yapılabilir?

Managemall.com ile Pazarlama ve Kampanya Faaliyetleri (Marketing and Campaign Management), Kiracı Yönetimi (Tenant Management), Fatura Yönetimi (Invoice Management), Tedarikçi Yönetimi (Vendor Management), Tesis Yönetimi (Facility Management) gibi bir çok süreç ve operasyon yönetebilmektedir. Mevcut finansal sistemlerle entegre çalışır ve ortak rapor üretebilir. Tercih edilme nedenlerinden en önemlisi  ise bina kiracılarına bir portal sistemi olarak açılabilmesidir. Böylelikle kiracılar da kendi faturalarını ve borçlarını takip edebilir, cirolarını girebilirler veya mağaza açma ve yenileme süreçlerinde işbirliği içinde çalışabilmektedir.

 Salesforce AppExchange’de bulunan ManageMall uygulamasını incelemek için tıklayın.

Salesforce , , , , ,

İletişime geçin