Blog

21 Kasım 2015

CRM Nedir ve Neden Tercih Edilmelidir?

CRM Nedir? CRM Yatırımındaki Ana Unsurlar Nelerdir?

CRM projeleri IT projelerinden farklı ve bir felsefe olarak nitelendirilmelidir. CRM in çekirdeği ’Müşteri odaklılık’ olmasıyla birlikte her şirketin kendi şekillendirmesi gerektiği bir felsefe olarak ele alınmalıdır. Bu sebeple CRM projelerinde yatırımların iki farklı başlık altında görmek gerekir. Birincisi; felsefeye araç olarak hizmet edecek olan CRM sisteminin maaliyetidir ve ikincisi CRM süreçlerinin belirlenen felsefeye hizmet etmesi için hazırlanan süreçlere harcanan efordur.

Cloud Computing modeli ile çalışan, örn. Salesforce.com çözümlerinde maaliyet yatırımı en düşük seviyede tutulurken süreç ve model için gerekli yatırımın isabetli ve uygun bir model hazırlayabilmek için daha efektif kullanılabilinmektedir.

CRM projelerinde önemli noktaları belirlemek için her uygulamada ana elementler olan teknoloji, proses ve insan faktörleri göz önünde bulundurulmalıdır.

INSPARK CRM çözümleri ve bunun rakiplerimize göre farklılıkları

Sunduğumuz ürün, Salesforce.com, Bulut Bilişim (Cloud Computing) modeli ile çalışmaktadır. Bu model Türkiye’de oldukça yeni bir modeldir. Bulut Bilişimin altyapısı tamamen internet üzerinde olmasından dolayı rakip ürünlerinde olmayan bir çok avantajlar sağlamaktadır. Internet’in tüm esnekliğinden faydalanarak tüm sektörlere ve de şirket büyüklüğünden bağımsız olarak kolay bir şekilde uyarlanabilir ve genişletilebilir. Bu avantajlara ek olarak şirketlere maaliyet avantajı ve hızlı bir start alabilme avantajlarını da beraberinde getirmektedir. Uyguladığımız projeler sadece bir kaç haftada hayata geçebiliyor ve kullanıldığı kadar ödeniyor (pay-as-you-go).

Aynı kulvarda koşan rakip ürünlere göre de Salesforce.com önemli farklılıklar ve avantajlar sağlamaktadır. Salesforce.com müşterilerine sadece bir CRM sistemi değil bir platform (Force.com) sunmaktadır. Bu platform ile IT birimleri istedikleri uygulamaları hazır bir altyapı kullanarak daha kolay yeni uygulamalar geliştirebilir ve şirketlerinde hatta şirket dışında da bağımsız uygulamalar olarak sunabilirler.

Şirketler arası rekabetlerin hat safhalarda yaşandığı günümüzde CRM yatırımı yapan firmanın bu rekabette elde edeceği avantajlar nelerdir?

CRM Neden Tercih Edilmelidir?

Yeni teknolojilerle birlikte müşteri tercihleri ve davranışları daha şeffaf ve takip edilebilir duruma geldi. Böylece CRM araçlarını doğru kullanan şirketler kısa ve uzun vaadede müşteri sadakati ve satış rakamlarında ciddi artışlar elde edebilirler. Örnek vermek gerekirse Sosyal CRM ile şirketler mutlaka müşterilerin kendileri hakkında internet blogları ve twitter, facebook gibi önemli sosyal ağlarda neler söylediklerini takip edip hızlı aksiyonlar almalılar. Aksi taktirde müşteri odaklılığı ve memnuniyeti kaçırmış olurlar ve rakipleri daha hızlı yol alabilirler. Salesforce.com bu konuda sosyal ağlar ve CRM sistemi arasındaki entegrasyon ile Müşterinin web’deki adımlarını da Müşteri kartına taşıyarak resmini %100’e tamamlıyor.

Şirketlerin doğru bir çözüm ve doğru bir danışmanlık şirketi ile çalıştıkları taktirde hızlı bir şekilde yol alabilir ve rakiplerine göre sektörlerinde farklılık yaratabilirler.

Bulut Bilişim, Genel, Salesforce , , , ,

İletişime geçin