Blog

9 Ağustos 2023

SALESFORCE’TAN HABERLER

Şirketiniz, müşterileriniz ve de müşteri verileriniz var. Peki, bu kadar veriyle neler yapılabilir? Kalıcı ilişkiler geliştirmek ve işinizi büyütmek için bu verileri nasıl kullanabilirsiniz? Pek çok şirket, bu soruları kolayca cevaplayamıyor ve alternatif ürün/hizmet arayışı içerisine giriyor.

Dünyanın en iyi CRM çözümleri şirketi olan Salesforce, yapay zekâ alanında da öncülük etmeye devam ediyor. Salesforce’un Türkiye’deki ilk ve en deneyimli iş ortağı INSPARK olarak biz de, bu çözümlerle zengin, tutarlı ve kişiselleştirilmiş deneyimler yaratmanıza yardımcı oluyoruz. Örneğin, Salesforce’un müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) çözümleri, departmanlar arasındaki veri yığılmalarını ortadan kaldırıyor, kesintisiz ve kalıcı müşteri ilişkileri kurmanıza katkı sağlıyor.

İşte zengin ürün ve hizmet portföyüyle Salesforce’tan yepyeni haberler!

Salesforce, iş dünyasına Slack GPT’yi duyurdu!

New York’ta gerçekleştiren World Tour organizasyonunda Salesforce CEO’su Marc Benioff şu ifadeleri kullandı: “Dünya, gerçek zamanlı teknolojilerin ve yapay zekâ üretkenliğinin yükselişiyle en büyük teknolojik değişimlerden birini yaşıyor.” Bu organizasyonda Salesforce, CRM alanında önde gelen çözümlerden biri olan Slack’e yerel olarak entegre edilen Slack GPT’nin duyurusunu yaptı. Gelin Slack GBT’yi birlikte tanıyalım:

  1. Slack GPT, işlerin yapılma şeklini değiştirecek etkili ve yepyeni bir “sohbete dayalı yapay zekâ” deneyimi. Hem de çeşitli yapay zekâ uygulama entegrasyonlarını, farklı dil modellerini kullanma becerisiyle birleştirerek, müşteri veri tahminlerinde güvenilir bir şekilde yararlanma gücü sağlayacak. Ayrıca, her şirketin verimliliğini arttırmak için ve CRM’nin sohbet verilerinden yararlanacağı şekilde Einstein GPT ile birlikte çalışacak.
  2. Einstein GPT ise, hem yapay zekâ ile hem Salesforce bulutunda kişiselleştirilmiş içerik oluşturarak her çalışanın üretkenliğine katkı sağlamaya çalışacak hem de her müşteri deneyimini daha nitelikli hale getirecek. Bu sayede Salesforce CRM’lerinde, doğal dildeki istemleri kullanarak değişen müşteri bilgilerine ve ihtiyaçlarına göre sürekli uyum sağlayan ürün/hizmetler üretebiliyor olacak.
  3. Son olarak Marc Benioff konuşmasında Slack GPT’e entegre diğer çözümlerden şu şekilde bahsetti: “Her şirket, müşterileriyle daha akıllı, otomatik ve kişiselleştirilmiş yollarla bağlantı kurmaya odaklandığı için Einstein GPT teknolojisi önemli bir noktaya taşınıyor. Ayrıca Einstein GPT Slack, Tableau ve MuleSoft ile entegre müşterilerimiz için yapay zekâ geleceğine giden kapıyı açmamızın bir başka yolu. Biz de entegre olacağız.”

Sizce de tüm bu değişimler teknolojiyi başka bir boyuta taşımıyor mu?

Yapay zekâ çağı için tasarlandı: Tableau GPT ve Tableau Pulse

Çok konuşulan diğer bir yenilik de Tableau GPT;

  • Analistlerin daha akıllı ve hızlı kararlar almaları için yapay zekâ destekli analitiklere erişmeyi kolaylaştıracak.
  • Elbette yalnızca analistlere yönelik olmayan Tableau GPT, satış liderleri için, hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak öneriler de sunabilecek.
  • Ayrıca kotalarına göre gerçek zamanlı ilerlemeyi gösteren doğal dil istemlerine dayalı görselleştirmeler de oluşturabilecek.
  • Üstelik ticaret liderlerine de yönelik olarak sorun çözmek için önerilen çözümlerin yanı sıra sorunun nedenine dair tahminler sağlayan içerikler üretebilecek.

Tableau Pulse ise;

  • Ürün kullanıcıları ve veri tüketicileri için hem otomatik tahminler hem de kişiselleştirilmiş analizler sunabilecek.
  • Böylelikle analistler ve şirketler veri analizini otomatik hale getirebilir, kullanım gerekliliklerini tahmin edebilir ve pratikte otomatik bir şekilde yeni bilgi üretebilir olacaklar.

Ayrıca bu yılın sonlarında Tableau GPT ve Tableau Pulse’un pilot olarak piyasaya sürülmesi de planlanıyor. 

Salesforce ‘un yazılımda karbon ayak izini azaltmaya yönelik (Green Code) “Yeşil Kod” girişimi

Bilgi teknolojileri (BT) sektörü, küresel emisyonların %3,9’a varan kısmını kapsıyor. Yani neredeyse havayolu ve denizcilik sektörünün büyüklüğüne erişmiş durumda. Şirketler, operasyonlarını yürütmek ve dijital dönüşümlerini hızlandırmak için yazılımlara giderek daha fazla yer verdikçe bu emisyonların da artması bekleniyor. Yeni yapılan çevreye %75 daha az zarar veren yazılım uygulamaları geliştirmek istediğini gösteriyor. Örneğin, MuleSoft ile yapacağınız küçük değişiklikler sayesinde karbon ayak izinde çevre için ve kâr oranında da şirketiniz için büyük farklar yaratabilirsiniz.

Yine New York’ta gerçekleştiren World Tour organizasyonu sırasında Salesforce Başkanı ve mühendislik departmanı şefi Srinivas Tallapragada: “Sürdürülebilir mühendislik iyi mühendisliktir. Bu sebeple teknoloji uzmanları küresel karbon emisyonlarının azaltılmasında kritik bir rol oynayabilir. Yeşil Kod ile yazılım ekiplerine ve tüm BT sektörüne performans, güvenlik ve erişilebilirlik kadar sürdürülebilirliğe de öncelik verme konusunda örnek olmayı umuyoruz.” diyerek Salesforce’un sektöre örnek olacağını işaret etti. Ek olarak Salesforce Başkan Yardımcısı Suzanne DiBianca ise şu sözlerle kurumsal yaklaşımı açıkladı: “Bu ‘yeşil kod’ ile en iyi uygulamalardan yararlanan teknoloji uzmanları ve şirketler, sürdürülebilirlik yolculuklarını hızlandıracak. Ayrıca BT sektöründeki şirketlerde verimlilik ve maliyet tasarrufları sağlanacak. Bununla da sürdürülebilirlik sorununa profesyonelce yaklaşabildiklerini göstermiş olacaklar.”

Pazarlamada herkesten ‘akıllı’: Chat GPT

Bilindiği üzere Chat GPT yayına girdikten bir haftadan kısa bir süre sonra bir milyon kullanıcı sınırını aşarak birçok platformu geride bırakmayı başarmıştı. Şu anda, Chat GPT genellikle kapasite sınırında çalıştığından ne yazık ki artık ücretsiz sürümü mevcut değil. 95’ten fazla dili destekliyor, sizin için aşk mektupları, blog, makaleler yazıyor; lazanya tarifi içeren bir alışveriş listesi formüle ediyor; ödevlerinizi yapıyor ve daha da fazlası. Ama belirtmekte fayda var: Chat GPT kullanarak saniyeler içerisinde içerikler oluşturabilirsiniz, bu doğru ancak o içeriklerde hala insanlar tarafından oluşturulmuş içeriklerin kalitesi yakalanmış değil. Yine de uygulamalar gösteriyor ki içerik pazarlamasını desteklemekte kuşkusuz Chat GPT iyi iş çıkarıyor. Yani insan ve makinenin birleşimi, içerik pazarlamasını geliştirmeye yardımcı oluyor. Örneğin şirketler, GPT modellerinin yardımıyla müşteri hizmetlerini ölçeklendiren otomatik sohbet robotları geliştirebiliyor.

Tanıştıralım, karşınızda Salesforce’un yeni yapay zekâ CEO’su Clara Shih!

Stanford Üniversitesi’ni birincilikle bitiren  Clara Shih, daha sonra U.S. Marshall Bursiyeri olarak çalıştığı Oxford Üniversitesi’nde eğitimini tamamladı. 2009 yılından bu yana seçildiği bazı unvanlar ise oldukça gurur verici: Fortune’un “40 yaş altı 40”, “En Güçlü Kadın Girişimci”, “Teknolojide En Etkin Kişiler” ve “Genç Küresel Lider”…vb.

Kısa bir süre öncesine kadar dünyanın 1 numaralı müşteri hizmeti, iletişim merkezi, dijital hizmet, robotlar ve saha hizmeti çözümü olan Salesforce Service Cloud‘u yöneten Shih, artık Salesforce’un yeni yapay zekâ CEO’su. Shih, müşteri ilişkileri yönetimi alanında öncülük eden Einstein GPT için ürün, pazara açılma, büyüme, geliştirme ve iş akış ekosistemleri dâhil olmak üzere şirket genelindeki yapay zekâ çalışmalarını denetleyecek. Bundan sonraki çalışmalarında nelere odaklanacağını ise şu şekilde dile getiriyor:

“Birincisi, odaklanacağım ilk şey müşteriler için etik değerleri koruyan, sorumluluk alan ve güvenli olan yapay zekâ üretkenliği sunmak. İkinci odak alanım ise yapay zekâdan iş değeri sağlamak. Üçüncüsü, uzun vadeli dönüşümü ve müşterilerimiz için sürekliliği nasıl sağlayacağımız konusuna odaklanıyorum.”

Salesforce Haberleri

İletişime geçin