Blog

12 Aralık 2019

Salesforce Haberleri – Customer 360 Truth Nedir?

Salesforce, tüm müşterileri için tek bir bilgi kaynağı olacak yeni platformunu duyurdu: Customer 360 Truth.

Customer 360 Truth, şirketlerin Salesforce üzerinden müşteri verilerini ve kimliğini birbirine bağlamasını, doğrulamasını ve yönetmesini sağlayan yeni bir yetenekler kümesi.

Artık her bir müşteriyi tam bir bakış açısıyla ve daha derin bir anlayışla görebilen şirketler daha kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri sunabiliyor.

SAN FRANCISCO – 19 Kasım 2019 – CRM’de dünya lideri Salesforce, şirketlerin tüm müşteri için tek bir doğruluk kaynağı oluşturmalarını sağlayan yeni bir veri ve kimlik yönetimi seti olan Müşteri 360 Gerçeği’ni sundu.

Müşteri 360 Gerçeği(Customer 360 Truth), her müşteri için tek, evrensel bir Salesforce Kimliği oluşturmak için satış, servis, pazarlama, ticaret ve daha birçok alandaki verileri birleştirir. Bir müşterinin önceki etkileşimleri ve ortak tercihleri, eksiksiz bir görünüm oluşturmak için bir araya getirilir, böylece bir müşteri hizmetleri sorununu ele almak, kişiselleştirilmiş bir pazarlama yolculuğu oluşturmak, en iyi satış fırsatlarını tahmin etmek veya ürün önerilerini bulmak için şirketlerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilir ve hatta tahmin edebilirler.

CRM’in Son Noktası: Tek Bir Gerçeğin Kaynağı

Müşterilerin yaklaşık yüzde 70’i, tercihlerinin temas noktalarında bilindiği bağlantılı deneyimler beklediklerini söylüyor. Bununla birlikte, örgütsel ve teknik karmaşıklık çoğu zaman bu beklentileri yerine getirmek isteyen şirketleri zorluyor. Eski altyapı ve veri depoları, bölünmüş veriye ve sistemler arasında hassas entegrasyonlara yol açıyor. Müşteri verilerine erişme, uzlaşma ve harekete geçirme konusundaki tutarsız yöntemler, şirketlerin bu sistemler arasında bağlantılı deneyimler sunmalarını zorlaştırıyor. Sonuç olarak, şirketler genellikle farklı sistemlerde aynı kullanıcı için birden fazla kullanıcı adına, e-posta adresine veya satın alma geçmişine sahip oluyor ve bir müşterinin rızasını yönetmek ve işletme genelinde temas tercihlerini yönetmek, yeni veri düzenlemeleri yürürlüğe girdikçe zorlaşır.

Bir gerçeğin kaynağına sahip olmak – şaşırtıcı deneyimler sunmak için gereken tüm müşteri verilerini bir araya getiren tek ve güvenilir bir yer – CRM’in son noktası oldu. Bugün Salesforce bunu sağlıyor.

360 Müşteri Gerçeği ile Güvenilir, Kişiselleştirilmiş Bir Müşteri İlişkileri Sunun

Customer 360 Truth, Salesforce uygulamaları ve diğer sistemler arasında veri yönetimini geliştirir ve tutarlı, mutabık kılınan müşteri verilerine anında erişim sağlar. Hizmetler şunları içerir:

Müşteri 360 Veri Yöneticisi (Customer 360 Data Manager): Bir kanonik veri modeli ve her bir müşteriyi temsil eden evrensel bir Salesforce ID kullanarak, bir müşterinin Salesforce ve diğer sistemlerdeki verilerine erişme, bağlantı kurma ve çözme yeteneği sunar. Uygulama ve veri yönetimi için tıklamaya dayalı bir kullanıcı arayüzü ile yöneticiler, müşteri profilini hazırlamak, eşleştirmek, birleştirmek ve güncellemek için veri kaynakları arasında güvenilir bağlantılar kurabilir. Uygulamalar arasında mutabık kılınan profil, çalışanların ihtiyaç duyduğunda -bir servis aracısının bir sorunu çözmede daha iyi yardımcı olmak için bir sipariş sisteminden geçmiş alımların listesini almak zorunda kalması gibi – herhangi bağlı sistemden gerekli verileri almalarını sağlar.

Salesforce Müşteriler İçin Kimlik (Salesforce Identity for Customers:): Oturum açma deneyimindeki uyuşmazlığı giderir ve bir müşteri ile bir şirketin web siteleri, e-ticaret mağazaları, mobil uygulamaları ve bağlı ürünleri arasında tek, doğrulanmış ve güvenli bir ilişki sağlar. Ekipler bağlantısı kesilmiş deneyimlere yol açan ayrı girişler ve profiller yerine, artık tüm dijital kanallardan gelen verilerine erişebilir. Müşteriler için Kimlik aynı zamanda iki faktörlü kimlik doğrulaması kullanmak için basit bir güven ile güven ve uyumu arttırır. Ayrıca, şirketlerin kimlik raporlama ve analitikle etkileşimi ve kullanımı analiz etme becerisiyle değerli müşteri görüşleri edinmelerini sağlar.

Müşteri 360 Kitleleri (Customer 360 Audiences): E-posta adresleri ve birinci taraf kimlikleri gibi bilinen veriler ile web sitesi ziyaretleri ve cihaz kimlikleri gibi bilinmeyen veriler arasında birleşik müşteri profilleri oluşturur. Daha sonra bu profillerden müşteri segmentleri ve pazarlama etkileşimi yolculukları yaratır ve yaşam boyu değer ve müşteri kaybetme olasılığı gibi yapay zeka ile güçlendirilmiş bilgiler sunar. Müşteri 360 Kitleleri, geleneksel müşteri veri platformu (CDP) özelliklerinin ötesine geçerek CRM ile müşteri etkileşimlerini çeşitli temas noktalarına (örneğin, bir e-posta kampanyasından web sitesine bir servis etkileşimi yoluyla yönlendirilen bir müşteri) bağlamak ve deneyimi optimize etmek için gerçek zamanlı olarak müşteri profil verileri sağlar.

Gizlilik ve Veri Yönetimi (Privacy and Data Governance): Şirketlerin, Salesforce’daki tüm verilere veri sınıflandırma etiketlerini uygulamanın yanı sıra, müşteri veri kullanımı ve gizlilik tercihlerini toplamasını ve bunlara saygı göstermesini sağlar. Şirketler ne tür veriye sahip olduklarını, müşterilerin hangi veri kullanımlarını onayladığını ve onlarla nasıl en iyi etkileşime girdiklerini kolayca anlayabilir. Bu yetenekler, müşterilere veri yönetimi ve müşteri rızasıyla ilgili Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve California Tüketici Gizlilik Yasası (CCPA) gibi düzenlemelerden doğan yükümlülükleri yerine getirme konusunda yardımcı olabilir.

Bulut Bilgi Modelinin Tanıtımı

Salesforce Customer 360 Truth, bulut uygulamaları arasında veri birlikte çalışabilirliğini standartlaştıran açık kaynaklı bir veri modeli olan Cloud Information Model (CIM) tarafından desteklenmektedir. CIM’in yayınlanması, MuleSoft’un açık kaynaklı modelleme teknolojisi ile sağlanmıştır ve CIM’in çeşitli uygulamalarla benimsenmesini kolaylaştıracak çoklu dosya formatları sunar. Yazılım ekipleri, buluttaki verileri kolayca tümleştirerek, bağlantılı ve kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri sunan yeni ürünler oluşturabilirler. CIM, satış noktası sistemlerini, dijital pazarlama platformlarını, iletişim merkezlerini, CRM sistemlerini ve daha fazlasını bağlamak için standartlaştırılmış veri birlikte çalışabilirlik kuralları sağlayarak verileri bulut uygulamalarına entegre etmenin karmaşıklığını azaltır. Yazılım ekiplerinin artık özel kod oluşturmak için aylarını harcamasına gerek yok. Bunun yerine, veri gölleri oluşturmak, analitik üretmek, makine öğrenimi modellerini eğitmek, müşterinin tek bir görünümünü oluşturmak ve daha fazlasını yapmak için CIM’i birkaç gün içinde kabul edebilir ve genişletebilirler.

MuleSoft Anypoint Platformuyla Müşterinin Gücünü Serbest Bırakın

Müşteri 360 Gerçeği, şirketlerin silinmiş müşteri veri kaynaklarını MuleSoft kullanarak Salesforce uygulamaları veya üçüncü taraf verileri arasında tek bir doğruluk kaynağına bağlamalarını sağlar. MuleSoft Anypoint Platform ™ ile kuruluşlar, herhangi bir uygulamayı, veriyi veya cihazı bir uygulama ağında Müşteri 360’a bağlayan API’leri kolayca oluşturabilir ve gerçekten eksiksiz bir müşteri görünümü oluşturabilir.

Salesforce Customer 360 Truth hakkında haberlerden yorumlar

“Müşteriyi tam olarak görebilmek yeni bir fikir değil, ancak bunu gerçekleştirmek şimdiye kadar zordu. Şirketler veri depolarına, bağlantısız uygulamalara, uyumsuz servislere sahip ve bazen bunları birbirine yama yapmanın imkanı yok. “Customer 360 Truth, her temas noktasında akıllı, kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri sunmanın temelini oluşturan tek bir gerçek kaynağı yaratarak bu zorlukların üstesinden geliyor.” Patrick Stokes, EVP, Platform Shared Services

Pacers Sports & Entertainment Başkanı ve Operasyon Direktörü Rick Fuson, “Mükemmel bir müşteri deneyimi sunmayı gerçekten başarabilmek için büyümeyi teşvik eden ve sürekli yenilikçiliği destekleyen çevik bir platform benimsemelisiniz” dedi. “Salesforce Customer 360 platformuyla, Pacers Sports & Entertainment, işini tüm yönlerinde gerçek zamanlı görünürlüğe sahip ve kanallar arasında daha verimli çalışıp, müşteri sadakatini arttırarak kuruluş genelinde yeniliği tetikleyebiliyoruz.”

IDC Dijital Strateji ve Müşteri Deneyimi Program Başkan Yardımcısı Alan Webber, “Müşteri verilerini bağlamak ve rıza yönetimi, değişen müşteri beklentileri ve artan düzenlemeler ışığında her zamankinden daha önemli” dedi. “Sonuç olarak, şirketler daha sadık ve değerli müşteri ilişkilerine yol açacak şekilde veri birleştirmeye öncelik veriyorlar. Salesforce Customer 360 Truth, şirketlerin veri depolarını parçalamalarına ve müşterilerin beklediği deneyimleri sunmalarına yardımcı olacak.”

Salesforce Müşteri 360 (Salesforce Customer 360)

Customer 360 Truth, satış, servis, pazarlama ve ticareti kapsayan ve her müşteri temas noktasında sektör lideri uygulamalar içeren Salesforce Customer 360’ın bir parçasıdır. Müşteri 360 Platformu, şirketlerin her müşteriyi birbirine bağlamasına, her çalışanı güçlendirmesine ve sürekli yenilik sağlamasına olanak tanıyan yapay zeka, blockchain, mobil, güvenlik, ses ve diğer yetenekleri içeren bir dizi hizmet ve API’dir. Salesforce, bu yıl 150.000’den fazla şirket ve milyonlarca Trailblazer için iki trilyondan fazla B2B ve B2C işlemine güç sağlayacak – bu kişiler, Salesforce’u yeniliği yönlendirmek, kariyerlerini büyütmek ve işlerini dönüştürmek için kullanıyorlar.

Haberi Salesforce duyurularından okumak için linke tıklayabilirsiniz.

Salesforce Haberleri

İletişime geçin