Blog

2 Nisan 2017

Salesforce Commerce Cloud Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

Dünyanın en güçlü e-ticaret platformu uygulamalarından Demandware’i satın alan Salesforce’un ürün yelpazesinde Commerce Cloud ismi ile sunulan çözümü Adidas, Burton, Puma ve Lacoste gibi global perakende firmaları tarafından kullanılıyor.

salesforce commerce cloud ticaret bulutu

Commerce Cloud – Ticaret Bulutu – ile ilgili en çok sorulan sorular ve cevaplarımız:

1- Salesforce Commerce Cloud Nedir?

Salesforce Commerce Cloud, bulut tabanlı bir e-ticaret çözümüdür. Mükemmel bir alışveriş tecrübesi için gerekli olan tüm araçlar ve uygulamaları içinde barındıran çok gelişmiş bir platform çözümdür.

Commerce Cloud bir SaaS çözümü olarak, kullanıcıları teknik konuları düşünmekten kurtarır. Kendini sürekli yenileyen bir geliştiren bir çözüm, işletmelere en güncel araçları sunar.

2- Commerce Cloud İşletmem için Uygun Mudur?

B2B ve B2C satış yapan işletmeler için gerekli tüm araçların tek bir platformda buluştuğu Salesforce Commerce Cloud, marka ve perakendeciler için güçlü bir çözüm olup bir e-Ticaret çözümünden beklentilerin tamamına cevap veriyor.

commerce cloud

3- Commerce Cloud Çözümünün Özellikleri Nedir?

Salesforce Commerce Cloud, e-ticaret deneyimini optimize eden bir çözüm olarak tüm teknik altyapıyı sunuyor. Sales Cloud (Satış Bulutu), Service Cloud (Service Bulutu), Marketing Cloud (Pazarlama Bulutu) gibi sürekli kendini yeniliyor ve güncelliyor.

Versiyon Güncellemeleri: Bir SaaS çözümü olduğu için teknoloji altyapısı sürekli güncelleniyor ve iyileştiriliyor.

Ölçeklenebilirlik: Bulut tabanlı bir ürün olduğu için artan talep ve trafiğe cevap verebiliyor. Platform çözümü eticaret sitesinin zaman içinde artan trafiğine uygun bir şekilde altyapısını güncelleyebiliyor.

Bulut Servisler:  Salesforce.com ürünü olarak CRM ve pazarlama otomasyonu gibi diğer Salesforce çözümleri ile entegre bir bütün olarak çalışıyor.

 

4- Commerce Cloud Lisans Fiyatı Nedir?

Platformu kullanmanın maliyeti bir gelir paylaşım modeli olarak gerçekleşir, dolayısıyla büyük ve önemli  bir önceden ödenen lisans maliyeti yoktur. Salesforce’un müşteri ile “paylaşılan bir başarı” yaklaşım modeli işletmeler tarafından gelirdeki büyümeye sabitlediğinden oldukça çekici bulunuyor. Ancak bu yapı tüm işletme sahiplerine hitap etmeyebilir.

5- Çözümün Limitleri Nelerdir?

Gelir paylaşımı modeli ile sunulan Commerce Cloud, lisans ücretini karşılayacak güçlü ürün kar marjlarına sahip kuruluşlar için cazip olabilir. Ancak, bu ticari model, kar marjlarının daha düşük olduğu yüksek hacimli perakendecilere veya B2B satış yapan kuruluşlara cazip gelmiyor.

İşletmeniz B2C satış yapıyorsa çözümün size uygun olduğunu düşünüyoruz.

Müşterilerinize kusursuz bir alışveriş deneyimi yaşatmaya ne dersiniz?

Müşterilerinizin alışveriş yolculuğunun farklı süreçlerini birbirine bağlayın, işlemleri hızlandırın, dijital ticaretin hakkını verin ve platformun yenilikçi altyapısı sayesinde işlerinizi güvenle ölçeklendirin.

commerce cloud eticaret cozumu

Commerce Cloud Digital sayesinde müşterileriniz ile daha iyi bir etkileşim kurgulayabilir tüm dijital kanallarınızdaki (web, mobil, sosyal ve diğerleri) dijital deneyimleri ve işlemleri oluşturabilir ve koordine edebilirsiniz.

Commerce Cloud Store, çalışanların verimliliğini artırmasına ve müşterilere daha iyi hizmet vermesine yardımcı olurken, modern bir mağaza deneyimi sunma fırsatını veren mobil POS ve mağaza operasyonları çözümüdür.

Salesforce Türkiye Yetkili İş Ortağı olarak işletmeniz için uygun çözümleri seçmeniz konusunda size yardımcı olmak isteriz. Salesforce.com’un eticaret çözümü uygulaması Commerce Cloud ile ilgili ayrıntılı bilgi için danışmanlarımızla bağlantıya geçebilirsiniz.

Salesforce , , ,

İletişime geçin