Blog

10 Ekim 2016

2016’da Salesforce Tarafından Alınan Şirketler

Salesforce.com, 1999 yılında kurulduğunda, “kullandığın kadar öde” sistemi ile kullanıcı bazlı lisans fiyatlandırması yapan ilk firmalardan biriyken bugün dünyanın en iyi ve en değerli bulut bilişim firmaları arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta Twitter’ın satışa çıktığı ve Salesforce’un da ilgilenenler arasında olduğu haberi CRM alanında lider firmanın 2016 yılı boyunca yaptığı satın almaları hatırlattı.

Özellikle Marketing Cloud (pazarlama otomasyonu uygulaması) ve Service Cloud (Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri Yönetimi) uygulamalarını güçlendiren 4 milyar dolar değerindeki satın almalar şirketin 2016 yılındaki en önemli yatırımları oldu.

Şirketin bu yıl ilk yatırımı Prediction IQ oldu. Şubat ayında gerçekleşen satın alma ile akıllı uygulamalar geliştirmek için yapay zeka ile öğrenme araçları kullanılmaya başlandı.

Salesforce Akıllı CRM

salesforce-einstein-iq-crm

 

Nisan ayında satın alınan MetaMind, bugün dünyanın en akıllı CRM’i – Salesforce Einstein –  en gelişmiş makine öğrenme teknolojilerini geliştirmek için kullanıldı.

Mayıs ayında veri zekası firması Implisit’i satın alan şirket, yeni geliştirmekte olduğu ürünlerde bu teknolojiyi kullanmaya başladı.

Salesforce ve E-Ticaret

E-Ticaret platformu uygulaması Demandware’i haziran ayında satın alan şirket, Eylül ayında yeni ürünü Commerce Cloud (Ticaret Bulutu)’u tanıttı.

Hemen ardından kendi sistem altyapısını iyileştirmek ve güçlendirmek için temmuz ayında veri sistemi Coolan’ı satın aldı.

Salesforce ve Kurumsal İş Zekası

salesforce quip app

Microsoft ve Google kadar güçlü kelime işlemci uygulaması Quip App’i Ağustos ayında satın aldı. Birkaç hafta sonra Analytics Cloud ürünü için kurumsal iş zekası uygulaması BeyondCore’u satın aldı.

salesforce beyondcore

 

Strateji ve ürün geliştirme danışmanlık firması Gravitytank’i satın aldıktan sonra mobil mesajlaşma platformu HeyWire’i bünyesine kattı.

Geçtiğimiz hafta Dreamforce’un açılışında ise veri yönetimi uygulaması Krux’u  700 Milyon dolara satın aldığını duyurdu.

Bulut Bilişim, Salesforce ,

İletişime geçin