Blog

5 Nisan 2017

İSPAK Ambalaj Salesforce Müşteri Başarı Hikayesi

İspak, Müşteri İlişkileri Yönetiminde Salesforce CRM’i Tercih Etti

Satış ekiplerinin her yerden ve her zaman müşteri sipariş, fatura, sözleşme, finans ve üretim bilgisine ulaşabilmesi için kurumda kullanılan ERP sistemi ve Salesforce CRM arasındaki entegrasyonu hayata geçirildi.

İSPAK, Salesforce CRM ile Verinin Şirket Varlığına Dönüşümünü Sağladı

Kibar Holding’e bağlı bir şirket olarak 1974 yılında kurulan İSPAK A.Ş, ülkemizin ve dünyanın önde gelen birçok firmasına ürün ve hizmet veriyor. 40 yılı aşkın deneyimi, bilgi birikimi, sistematik çalışma ilkeleri ve kalite odaklı İSPAK, kalite politikasından taviz vermeden “sürekli değişim” sloganıyla yoluna devam ediyor.

Müşterilerinin beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı hedefleyen İSPAK, üretim teknolojilerine yatırımlarına devam ederken aynı zamanda satış ve müşteri hizmetleri alanında kurumsal iş yazılımları yatırımı yapıyor. İş verimliliğini arttırmak üzere 2015 yılında Salesforce Türkiye Yetkili İş Ortağı INSPARK ile Salesforce CRM projesini hayata geçirdi.

ispak salesforce

İSPAK, satış verimliliğinin arttırılmasını, gelişmiş analiz ve raporlama özellikleri sayesinde doğru kararların doğru zamanlarda alınmasını hedefleyerek Satış Otomasyonu, Pazarlama Otomasyonu, Müşteri Hizmetleri Destek araçları ve İş Ortakları Yönetimi gibi birçok fonksiyonu içerisinde barındıran Salesforce CRM’i kullanmaya başladı.

Satış ekiplerinin her yerden ve her zaman müşteri sipariş, fatura, sözleşme, finans ve üretim bilgisine ulaşabilmesi için kurumda kullanılan ERP sistemi ve Salesforce CRM arasındaki entegrasyonu hayata geçirildi.

Ambalaj sektöründe B2B ve B2C çalışan bir firma olarak satış, pazarlama, müşteri hizmetleri ekiplerinin tek bir sistemden anında ihtiyaç duydukları veriye erişimi sağlandı.

İSPAK’ın ihtiyaçlarına göre kurgulanarak canlıya alınan Salesforce CRM, firma çalışanları için satış, sipariş, fatura, müşteri şikayet ve ürün bilgilerinin müşteri bazında görüntülenebildiği tek kaynağına dönüştü.

Data.com’un sektör bazında sınıflandırılabilen veri bankasından müşteri adaylarını filtrelenmesi ve Salesforce CRM’e otomatik aktarılması İSPAK’ın satış fırsatları potansiyelini arttırdı. Satış temsilcilerinin müşteri görüşmeleri ardından toplantı notlarını kurum içi ve kurum dışı ilgili kişilerle anında paylaşabilmesi izlenebilirliliği arttırırken aynı zamanda satış ekiplerine zaman kazandırdı.

İSPAK, esnek ve ölçeklenebilir bir CRM teknoloji altyapısı arayışında Salesforce.com çözümlerini tercih ederek kurumsal bilginin şirket varlığına dönüşümünü sağladı. Salesforce Türkiye Yetkili İş Ortağı INSPARK, Salesforce CRM’i 8 hafta gibi kısa bir sürede firma ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştirdi.

PROJE DETAYLARI

Sektör: Ambalaj, Paketleme

Proje Konusu: Satış Gücü Otomasyonu, Pazarlama Otomasyonu, Müşteri Hizmetleri Yönetimi

Kurumsal Yazılım: Salesforce.com

Modüller / Fonksiyonlar: Sales Cloud, Data.com

Çözüm Kapsamı: Bulut CRM, CRM-ERP Entegrasyonu

Proje Yılı: 2015

Müşteri Başarı Hikayeleri, Üretim ,

İletişime geçin