Blog

15 Ağustos 2016

Salesforce ile Entegrasyon Kurumsal Performansı Arttırıyor

Salesforce, CRM sektöründeki 17. başarılı yılını kutlarken Salesforce ile entegrasyon sağlayan firmaların ve çalışanların performansını nasıl arttırabileceğini açıklıyor.

  1. Güncel Bilgiye Anında Erişim

Firmalar kullandıkları SAP gibi ERP, AloTech gibi bulut çağrı merkezi uygulamaları veya euromessage gibi eposta pazarlama otomasyonu gibi yazılım sistemleri ile Salesforce CRM’i entegre edebilmektedir. Diğer yazılım sistemlerinden alınan veriler Salesforce ile entegrasyon sayesinde rahatlıkla raporlanabilmekte ve müşterilerin hangi ürün ve servisleri kullandıkları anlık olarak analiz edilebilmektedir.

  1. Süreçlerin Hızlanması

Firmaların sistem ve yazılımlarının Salesforce ile entegrasyonu, süreçlerin hızlanmasını, farklı birimler arasındaki iletişimin güçlenmesini ve iş süreçlerinin verimliliğini beraberinde getirmektedir.

  1. Veri Kaybının Önlenmesi

Ürün veya hizmeti kiralama şekli ile müşterilerine sunan firmaların bu ürünleri izlemesi, hizmet kapsamında yer alan işlemleri takip etmesi, garanti süresi içinde yer alan servisleri kayıt altına alması gibi bir çok konuyu kontrol altında tutması gerekmektedir. ERP veya ServiceMax gibi saha operasyonları uygulaması ile Salesforce’un entegrasyonu müşteri hizmetleri çalışanlarının işlerini kolaylaştırmanın yanısıra ürünlerle ve hizmetlerle ilgili bilgilerin kaybını önlemektedir.

  1. Sensorlerden Gelen Verinin Anlam Kazanması

Firmalar, ziyaretçilerini daha iyi tanıyabilir ve onlarla ilişkilerini daha verimli yönetebilirler. Örneğin bir müzeye sensörlü kapıdan kart okutarak giriş yapan üyelerin ve üye olmayan ziyaretçilerin verilerinin anlık olarak izlenmesi ve bu kayıtların Salesforce CRM ile eşleşmesi, ziyaretçi ilişkileri yönetimi açısından avantaj sağlamaktadır.

  1. A’dan Z’ye Süreç Takibinde Kolaylık

Müşterinin e-ticaret sitesinde kayıt olup, ürün siparişi vermesinden, depodan stok kontrolünün yapılıp ürünün sevk edilmesine kadar tüm operasyon ve süreçlerin izlenmesi, müşteri hizmetleri ve çağrı merkezine gerekli bilgileri sunmaktadır. Salesforce’un diğer yazılım uygulamaları ile entegrasyonu müşteri ile görüşen personelin doğru bilgiyi anında görüntüleyerek soru ve beklentilere karşılık vermesini kolaylaştırmakta ve hızlandırmaktadır.

  1. Çevre Dostu İşletme

Basılı kağıt formlar ve belgelere süreç takibi yapan saha veya ofis personelinin iş ve operasyonlarını dijital ortama taşıyarak çevre dostu bir işletme olma yolunda kocaman bir adım atılabilir. Sistemlerinizi Salesforce ile entegre ederek bilgiyi erişilebilir, güncellenebilir ve  yönetilebilir hale getirmek çok kolay.

Salesforce ile Entegrasyon Üzerine Farklı Sektörlerden Örnekler:

Sağlık Sektörü: Kayıt altına alınan bilgi hayat kurtarır

Firmaların müşterileri ile olan tüm etkileşimlerini görebilmeleri, hataların önüne geçilmesini sağlayabilir. Özellikle sağlık sektöründe hizmet veren hastaneler ve ilaç sektörü için veri yönetimi büyük önem taşımaktadır. İlaç sektöründe hizmet veren bir firmanın yazılım uygulamasını Salesforce CRM ile entegre ederek kullanması, hasta reçetelerinin ve hastanın kullandığı ilaçların izlenebilmesi  yanlış ilaç kullanımının önüne geçmektedir.

E-Ticaret: Anında güncellenen bilgi satışı arttırır

Sipariş yönetim sistemini Salesforce ile entegre eden sanal ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar, gerçek zamanlı uyarı/bilgilendirme mesajları ile sorunlu bir sipariş ile ilgili anında aksiyon alabilmektedir.

Araç ve Filo Kiralama:  Kiralama ve Servis işlemlerini hızlandırır

Salesforce ile entegre çalışan araç kiralama firmaları hem müşteri ilişkileri yönetiminde rakiplerine fark sağlayacakları avantajlara sahip olur hem de müşteri memnuniyetini arttıran operasyonları gerçekleştirebilirler. Örneğin, aracı bozulan bir müşteri mobil uygulamadan tek tık ile en yakın servis&bakım dükkanının adresini bulabilir.

STK ve Eğitim Kuruluşları: Ağ kurmak çok kolay

Sivil alan çalışanları ağı, Salesforce ile entegrasyondan en çok fayda sağlayacak grupların başında gelmektedir. Kar amacı gütmeyen kuruluşların üyelerle kurulan ağlar, iyi fikirlerin gerçekleşmesi için atılan en önemli adımlardan bir tanesi olabilir.

Salesforce , , ,

İletişime geçin