Blog

25 Şubat 2015

INFOR bulutta sektörel uygulama paketlerini tanıttı 

Infor CloudSuite, Infor’un kanıtlanmış sektörel uzmanlık, farklılaştırılmış kullanıcı deneyimi ile Amazon Web Hizmetleri’nin dünya standartlarındaki bulut altyapısını bir araya getiriyor.

Dünyada 70 binin üzerinde müşteriye hizmet veren iş uygulama yazılımları lider sağlayıcısı Infor; Amazon Web Hizmetleri (AWS) bulutunda mevcut olan ilk sektörel uygulama paketleri grubunu tanıttı. (İlk sektorel cloud suite uygulaması, otomotiv için 2014 mart ayında anons edildi. Bu tarihten sonra yeni endüstriler için sunumlar devam ediyor). Infor CloudSuite derin sektörel özellikleriyle birlikte peşin BT giderlerini önemli oranda azaltan abonelik tabanlı sunum modeline etkinbir çözüm seti sunuyor. Infor CloudSuite içerisindeki bütünsel sektör paketi, eskiden sektörlerin temel iş fonksiyonlarını bir bütün olarak desteklemek için bağımsız olarak uygulanan çoklu uygulamalar birleştirerek yapılandırıldı. Bu temel; hızlı ve basit konfigürasyonu ve SaaS fiyatlama modeliyle birlikte, şirket yazılımlarının müşterilere sunulma ve müşteriler tarafından kullanılma şekillerinin Infor CloudSuite tarafından değiştirilmesini sağlayacak.

Konuyla ilgili Türkiye pazarını değerlendiren Infor Türkiye Kanal Yöneticisi Yasemin Giden, Türkiye pazarında bir çok firma ile çözüm ortağı olduklarını belirterek, “Aslında şirketlerin IT çözümlerini şirketlere, her sektöre uyarlanabilen tek bir çözüm değil, bulundukları sektöre özel geliştirilmiş farklı uygulamalar sunuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki Infor ekiplerinin tecrübelerini, Türkiye’deki firmalara da uygun hale getiriyoruz” diye konuştu.

Yasemin Giden; Türkiye Pazarına ayrı bir önem verdiklerine de vurgu yaparak “Gelecek 10 yıl içerisinde; çok daha fazla ihtiyaç duyulan bir alanda şimdiden altyapı oluşturmak oldukça önemli” dedi.

Infor CEO’su Charles Phillips, konuyla ilgili, “SaaS bugün kritik görevli iş operasyonları yerine, HCM, CRM veya diğer edge uygulamalarına başvuruyor, Infor CloudSuite Amazon Web Hizmetleri aracılığıyla herkese açık bir bulutta çalışan, sektöre özel ilk iş uygulamaları paketini sunarak, şirketler için bulutu yeniden tanımlıyor” açıklamasında bulunuyor.

Amazon Web Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Andy Jassy, “Müşteriler daha fazla operasyonunun nasıl AWS bulutuna taşınacağı konusunda yardım bekliyor. Farklılaşmamış ve ağır yük arzeden BT ve karmaşık yazılım yönetimi yerine, en iyi yaptıkları şeye odaklanmak için kaynaklarının yerini değiştirmek istiyorlar. Infor’un AWS platformunu kullanarak bu ihtiyaçlara hitap ettiğini görmekten heyecan duyuyoruz. AWS üzerindeki Infor CloudSuite birçok sektöre yönelik basit ve gelişmiş kullanıcı deneyimi sunarken AWS Bulut’un çeviklik, esneklik ve maliyet kazançlarının tümünü dünyadaki tüm şirket müşterilerine sağlıyor.”

Infor, müşterilerinin ihtiyaç duyduklarında kaynaklara erişebilmeleri amacıyla, Amazon’un uzmanlığından ve ölçek ekonomisinden faydalanmalarını sağlamak için, Infor uygulamalarındaki hazır ve otomatik ölçeklendirilmiş yapı ile AWS bulut altyapısını güçlendirecek. Infor şu an, mevcut aboneleri konsolide etme ve güncel dahili altyapıyı AWS platformuna taşıma sürecinden geçiyor. AWS küresel bazda 10 bölge, 25 ulaşılabilirlik bölgesi ve 51 Amazon CloudFront Edge lokasyonunda hizmet sağlıyor.

Phillips, “Ürünlerimizi tümüyle destekleyen ve zenginleştiren gönderim modeli, maliyet yapısı ve operasyonel mükemmelik odağı sağlayan AWS, dünyadaki en iyi ve en gelişmiş bulut altyapısı olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, Infor ve AWS arasındaki bağ, müşteri deneyimi, hızlı inovasyon ve standart tabanlı mimari konularındaki ortak odakları sayesinde daha da güçleniyor.”

MÜJDE ÇORAPLARININ DA ÇÖZÜM ORTAĞI INFOR

Poliamid chipslerden başlayarak çorap üretebilen dünyadaki tek entegre tesise sahip olan ve hepimizin yakından tanıdığı “MÜJDE” markasını üreten Altın İplik firması da çözüm ortağı olarak Infor ile çalışmaktadır. Yılda 12,5 milyon düzine çorap ve 6.000 ton iplik üretme kapasitesine sahip Şirket, toplam çorap ve iplik kapasitesinin %55’ini başta Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri olmak üzere, beş kıtaya yayılan onlarca ülkeye ihraç etmektedir. Uluslararası bir danışman ekiple çalışan Altın İplik, her yıl yaklaşık 300 yeni ürün tasarlarken, bunların %20’sini üretmekte ve müşterilerine sunmaktadır.

Çokuluslu bir pazarda hızla büyüyen işini, artan kapasitesini ve kaynaklarını yönetmekte ve kontrol etmekte yaşadığı güçlükler, Altın İplik şirketinin BT ekibini etkili bir ERP sistemi arayışına itmiştir. Şirket maliyet tasarruflarını artırmak, süreçlerini basitleştirmek, tüm iş süreçlerini tek, entegre ve kullanımı kolay bir uygulamadan yönetebilmek ve takip edebilmek için, daha gelişmiş bir ERP sistemi uygulamak üzere, Infor’un iş ortağı olan kendi çözüm sağlayıcısı Elan çalışmaya karar vermiştir.

Bu karar, şirketin 1000 çalışanının tümü için tek bir İK sistemi dahil, tek entegre uygulama kullanmasına olanak sağlamıştır.

Infor LN, tümü doğruluğu ve marjları geliştirmeyi amaçlayan çoklu ölçüm birimleri, lot kontrol ve ağırlık kontrolü dahil tüm stok için ayrıntılı envanter yönetimini sağlamaktadır. Sipariş gereksinimlerini dengeleyerek ve verimliliği optimize ederek, her aşamada iş emirlerini ve görevleri kontrol etmektedir. Ayrıca işgücünü yönetmekte, çalışmalar için zaman çizelgesi oluşturmakta, rotaları planlamakta ve maliyetleri izlemektedir.

Konuyla ilgili olarak proje yöneticisi David Kohen “Yeni ERP altyapımızdan çok memnunuz. Esnekliği artırmanın yanında, hata sayısını azaltarak üretim sürecini daha da kolaylaştırdı. 1997 yılından bu yana kullanılan tüm malzemeleri ve ürünleri de izleyebilmemizi sağladı. Şu anda sistemde 50.000’i aşkın kalem izleniyor ve buna rağmen hata oranları 1/40.000’in altında. Naylon hammaddesinden ambalajlı çorap üretimine kadar geçen süre iki haftadan yalnızca 3 güne düştü. 3 aylık üretim kapasitesine eşit olan stok seviyesini azaltmayı da başardık. Müşterilerimizin verdiği %80 satın alma garantisiyle, şu andaki stok seviyemiz neredeyse 1 aylık üretim kapasitesinde.” dedi.

“Mevcut süreçlerin dikkatli bir analizini yaparak, zayıf noktaları ve bunların üstesinden gelmenin en iyi yollarını belirleyerek işe başlamanın doğru bir karar olduğuna inandıklarını söyleyen Kohen, verimliliğimiz açısından hayati önem taşıyan kilit ölçüte odaklandık. LN ihracatta teslim süresini 6 haftadan 2 haftaya indirmemizi sağladı. Artık süreç maliyetleri Infor LN’de izlenebiliyor ve şirketin bu sistemi kullanarak süreç maliyetlerinde %18 gelişim sağlanabiliyor.

Infor, 2014 yılı içerisinde AWS üzerinden sektör paketlerini piyasaya sürmeyi planlıyor, başlangıç olarak bu bahar sezonunda Infor CloudSuite Otomotiv, Infor CloudSuite Havacılık& Savunma ve Infor CloudSuite Konaklama ürünlerini sunacak. Yazın ilk aylarında Infor, sınıfının en iyisi Finansal Raporlama ve Infor’un eksiksiz İnsan Kaynakları Yönetim Paketiyle Infor CloudSuite Kurumsal ürününü satışa sunmayı planlıyor.

 

Kaynak: İHA

Haber , , , ,

İletişime geçin