Blog

15 Ekim 2014

Google, Eğitim için sınırsız bulut depolama hizmeti sunuyor

Google, öğrencilere yönelik geliştirdiği “Eğitim Sürümü” uygulaması ile kısa sürede diledikleri kadar klasörün bulutta saklanmasına olanak sağlıyor.

2014 yılının başlarında, Google sınırsız depolama ve ek kurumsal özellikleri ile Google Drive for Work (İş için Google Drive) uygulamasını başlatmıştı. İşletmelere sunulan bu ayrıcalıklı sürüm tüm Google Apps for Business (İşletmeler için Google Uygulamaları) hizmetlerini içeren, ayrıca sınırsız depolama, gelişmiş denetim raporlama, yeni güvenlik kontrolleri ve Google Vault’u da bünyesinde barındıran yeni bir sürümdür.

Drive for Education adı verilen Google Drive sürümü, sınırsız depolama alanı sağlamakla kalmayıp 5 TB’a varan dosyaları bulut alanında saklama imkanı veriyor. Google Apps Eğitim Sürümü’nü hem ABD’deki hem de diğer ülkelerdeki ilköğretim okulları ve kâr amacı gütmeyen yüksek öğretim kurumları kullanabilir. Fakat bu uygulamadan yararlanmak için eğitim veya araştırmanızı sürdürdüğünüz eğitim kurumunun Google Apps for Education kullanıcısı olması gerekiyor. İlgili kurum size Gmail üzerinden e-posta uygulaması sunuyorsa ve buna bağlı Drive’da şu anda 30 GB depolama limitiniz varsa, büyük olasılıkla siz de bu uygulamadan faydalanıyorsunuz.

Google Apps Eğitim Sürümü, okullara Google Message Security Çözümlerini kullanarak posta filtreleme, izleme veya arşivleme imkanı sunuyor. Eğitim Drive ile kullanıcılara güvenli, etkili ve uyumlu bir öğrenme ortamı sağlamayı amaçlayan Google bu hizmetin hem öğrenciler, hem de öğretmenlerin hayatını kolaylaştırmasını, ayrıca eğitimlerine katkıda bulunmasını hedefliyor.

 

Google Apps Eğitim Sürümü ile Google Apps for Work ürününün karşılaştırma grafiği aşağıda verilmiştir:

  Google Apps Eğitim Sürümü Google Apps for Work
Maliyet Ücretsiz! kullanıcı başına ücret
Google Sites 100 GB 10 GB + ücretli kullanıcı başına 500 MB
Google Drive, Gmail ve Picasa Web Albümleri için depolama alanı sınırsız 30 GB

 

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız 

 

Haber , , ,

İletişime geçin