Blog

6 Haziran 2014

Türkiye’de Bulut Depolama

Bulut Bilişim dünyada hızla gelişen ve yaygınlaşan bir sistem. Peki durum ülkemizde nasıl ve Türkiye bu sistemin neresinde?

 

Bulut uygulamaların bir diğer ilgi çeken özelliği de sınırlı altyapısı ve bilgi işlem departmanı olan şirketlere büyük ölçüde esneklik sağlaması. Özellikle daha az miktarda yatırım ile daha kaliteli sonuçlar rahatlıkla alınabiliyor. Türkiye’de de bulut depolama hızla büyüyen bir pazarı da temsil ediyor. Öyle ki pazar hacminin 2014 yılında 79.49 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Ayrıca, Türkiye’de gerçekleşen bulut hizmetlerdeki yıllık büyüme oranının da 2012-2017 yılları arasında yüzde 37.4 olması öngörülüyor.

INSPARK ise 2006 yılından beri kullandığı Salesforce.com uygulamaları sayesinde büyük şirketlerle aynı kalitede bilgi teknolojileri hizmetinden yararlanmakta. INSPARK Genel Müdürü ve Ortağı Serdar Susuz, şirketlerinde IT departmanı bulundurmadıklarını çünkü oluşabilecek tüm sorunların henüz onlar bile fark etmeden bulut hizmetleri sağlayıcıları tarafından çözüldüğünü belirtiyor.

 

Dünyanın en büyük bulut depolama hizmeti sağlayan oyuncularından Google, HP ve IBM gibi markaların yer aldığı Türkiye pazarında da önümüzdeki 5 yıllık süreçte bulut bilişim sistemleri kullanımında büyük bir artış olması bekleniyor. Şu anda özellikle KOBİ’ler bu sistemi kullanmaya daha açıklar ve büyük şirketlerde yasal düzenlemeler eşliğinde bu sisteme entegre olmakta.

 

Makalenin orjinal metnini okumak için lütfen tıklayınız

 

 

 

 

Haber , , , , , , , ,

İletişime geçin