Blog

6 Haziran 2014

2025 yılında Nesnelerin İnterneti

PEW Araştırma Merkezi’nin gerçekleştirdiği geniş çapta bir araştırma bize geleceğin teknolojileriyle ilgili oldukça iyimser veriler sunuyor. Teknoloji sektöründen uzmanlar, akademisyenler, danışmanlık firmaları ve farklı alanlarda uzmanların katılımıyla ortaya çıkan araştırma sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 83’ü “Nesnelerin İnterneti” teknolojisinin 2025 yılında oldukça yaygın olacağı ve insanlara fayda sağlayacağı konusunda hemfikir.

Katılımcıların teknolojiden beklentileri ise farklılıklar gösterebiliyor. Örneğin; Google’ın baş ekonomisti sesli talimatlara tepki veren cihazların yaygınlaşmasını umduğunu ifade ediyor. Evlerimizde kullandığımız cihazlardan arabamıza kadar sesli komut sistemiyle cihazları yönetebileceğimiz konusunda da oldukça iyimser.

British Telecom araştırma şefi olan Bob Briscoe da teknolojinin birçok sektöre büyük artılar getireceğini düşünmekte. Sadece tüketicilerin değil aynı anda üreticilerin de büyük fayda göreceğini belirten Briscoe, ticari ve sektörlere yönelik uygulamaların şirketlere ekonomik katkılarının büyük olacağını söylüyor.

Elbette “Nesnelerin İnterneti”ne şüpheci yaklaşımlar da mevcut. Harvard Üniversitesi’nden Justin Reich teknolojinin kişinin özel hayatını ihlal edebileceği durumların oluşacağından endişeli. İnsanların farklı iletişim yöntemleri geliştireceğini belirten Reich bunun yanında insanların birbirlerinden uzaklaşacağını, daha izole bir yaşam tarzının yaygınlaşacağını ve bunun depresyonu da yanında getireceğini belirtiyor.

 

 

Haber , , , , ,

İletişime geçin