Blog

27 Kasım 2019

Dreamforce Nedir?

Salesforce ve ne yaptığımız konusunda yeniyseniz, Dreamforce’u bilmiyor olabilirsiniz. Bazı Trailblazers’lar için – müşteriler, ortaklar ve çalışanlar topluluğumuz – bu yılın en önemli etkinliği, Dreamforce’un ne olduğu ve Dreamforce’a katılmanın neden önemli olduğunu anlatıyoruz.

Dreamforce Nedir?

Dreamforce, her yıl tüm Salesforce topluluğunu bir araya getiren dört günlük bir etkinlik. Trailblazer’ı ve müşteri başarısını kutlayan bir deneyim. Dreamforce, dünyanın dört bir yanından gelen iş ortaklarının hikayelerini, başarılarını paylaşmak ve birbirlerinden bilgi edinmek için bir araya geldiği yerdir.

2003 yılında başlayan Dreamforce, bir konferanstan daha fazla büyümüştür; başka hiçbir şeye benzemez. İlham verici sunumlardan ve oturumlardan vizyoner düşünceye, teknolojinin geleceğini keşfetmeye, dünyayı değiştirmeye kadar, dört gün boyunca katılımcıları güçlendirir.

Etkinlik sırasında katılımcılar bunları bekler:

Daha fazla bilgi. 2.700+ ara oturumdan edinilen bilgiler ile katılımcılar kariyerini dönüştürür, eğitim ve sertifika fırsatlarına katılır, uygulamalı demoları görür, büyümeye yardımcı olacak çözümlerle ve yüzlerce ortakla tanışır.

İlham almak. Her yıl, dünyanın en yenilikçi beyinleri katılımcılara ilham vermek, heyecanlandırmak ve motive etmek için Dreamforce’a gelir.

Geri ver. Katılımcılar gönüllülük ile dünyayı daha eşit bir yer haline getirme şansına sahip olur. Geçmişte, Amerika’nın Kız İzcileri, (KIRMIZI) ve çok daha fazlası gibi kuruluşlara destek verildi.

İyi eğlenceler. Trailblazer’ların bir araya geldiği ve Dreamforce’un en büyük partisi. Hazırlıksız dans partileri, arkadaşlarla selfy’ler, karaoke… Dreamforce, Trailblazer’ın kutlaması olur.

Dreamforce ne zaman?

Genellikle, Dreamforce sonbahar mevsiminde gerçekleşir. Bu yıl ise Dreamforce, 19-22 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Dreamforce nerede yapılır?

Dreamforce, San Francisco, California’da birçok mekanda gerçekleştirilir. Bu, Moscone Center, Salesforce Kulesi, Marriott Marquis, InterContinental, Palace Hotel, Hilton Union Square, Park Central, Hotel Nikko, Metreon’da Şehir Manzaralı, Westin St. Francis ve daha fazlasını içerir.

Dreamforce’a kim gider?

Birçok insan! Geçen yıl, Dreamforce dünyanın her yerinden, her sektörden ve iş kolundan 170.000’den fazla kayıtlı katılımcıya ev sahipliği yaptı. Yöneticilere, Geliştiricilere ve İş Mimarlarına ve pazarlama, müşteri hizmetleri ve ticaret uzmanlarını bir araya toplayan TrailheaDX’in aksine, Dreamforce tüm Trailblazer’lar için. İster beş kişilik ister Fortune 500’ün bir şirketi olun, Dreamforce’a katılarak kazanabileceğiniz çok şey var.

Katılımcıların yanı sıra 13 milyondan fazla izleyici, Salesforce Live veya Twitter üzerinden etkinliğe canlı olarak katılıyor.

Dreamforce’da ne olur?

Dreamforce’un dört günü asla sıkıcı olmaz. Yeni ürünleri keşfeder ve yarının teknolojisi ile yakından tanışırız. Oturumlara, atölye çalışmalarına ve ana notlara katılır, ayrıca uzmanlardan görüşler alırız. Sertifika sınavlarına girip, kariyerini geliştir ve Trailblazer’larla tanışırız. Dreamforce’un ana olaylarından bazıları ise şöyle:

Dreamforce’da Öğrenme

Özünde, Dreamforce bir öğrenme deneyimidir. 2.700’den fazla ara oturum, eğitim ve sertifikasyon olanakları, uygulamalı demolar ve yüzlerce ortak ve çözümle öğrenecek çok şey var. Her gün yeni bilgilerle geçer. İşin püf noktası, zamanınızı en üst düzeye çıkarmak ve aşırı yüklü hissetmemek için deneyiminizi yavaşlatmak ve iyileştirmektir.

Dreamforce kampüsündeki içeriklerle dolu kilit konumlardan bazıları:

Açılış ve ara oturumları. Geleceğe bakan liderlerden ilham alın ve teknolojisini daha önce hiç olmadığı gibi müşterilerine ulaşmak ve onların ilgisini çekmek için nasıl kullandıklarını dinleyebilirsiniz.

Patika Bölgesi. Topluluk Liderleriyle tanışın, en son Salesforce teknolojileri hakkında bilgi edinmek için demoları keşfedip, ürün uzmanlarıyla konuşabilir ve Trailhead’in yeni becerileri öğrenmenize nasıl yardımcı olduğunu keşfedebilirsiniz.

Müşteri Başarı Fuarı ve Kamp Alanı. Salesforce ürün uzmanlarıyla tanışır, binlerce müşteri başarısı çözümünü test eder, sektörel deneyimlere dalarsınız. Ayrıca, demo istasyonlarındaki Salesforce ürünleriyle, tiyatro sunumlarıyla ve uygulamalı atölyelerle zaman geçirebilirsiniz.

Dreamforce’da İlham

Dreamforce, hep fikirlerini çok çeşitli konularda paylaşan düşünce liderlerine, endüstri öncülerine ve dikkat çeken aydınlatıcılara ev sahipliği yaptı. Eski Başkan Yardımcısı Al Gore’den iklim krizi hakkında konuşurken, yapay zekada etik konusunda tavsiyede bulunan Tristan Harris’e, aktör Tracee Ellis Ross ve Olympian Adam Rippon’a eşitliği tartışmak ve kendi alanlarında ileriye dönük yollara devam etmek için her zaman ilginç bir tartışma yaşanıyor.

Önemli notların ve sahne tartışmalarının ötesinde, Trailblazer’larımız etkinlikte devam eden diğer her şeyden ilham alıyor. Birçok Trailblazers, özgeçmişlerine yeni sertifikalar ekler ve Salesforce’u öğrenmenize yardımcı olan etkileşimli öğrenme aracımız Trailhead’i kullanarak yeni beceriler kazanır. Ayrıca, şirketlerinin daha müşteri odaklı hale gelmesine yardımcı olan yeni araçlar, teknolojiler, ipuçları ve püf noktaları hakkında da bilgi edinirler. Katılımcılar ayrıca etkinliğin dört kısa gününde yapabilecekleri etkiyi görmekten ilham alıyorlar.

Dreamforce’da geri ver

Geri vermek, Salesforce’un DNA’sının bir parçası. Başkalarına yardım etmek için birlikte çalışırken harika şeylerin olduğuna inanıyoruz. Eski atasözünün dediği gibi, “birçok el hafif işler” – ve Dreamforce’da binlerce kişi var. Her yıl, katılımcılara topluluğumuzda bir etki yaratmak ve en çok ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak için günlük uygulamalı fırsatlar ve etkinlikler sunmak için farklı kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ortak oluyoruz. Yerel okul çocukları için okul malzemeleri ile sırt çantası doldurmak, bir kitap okuma etkinliğine katılmak, doğal afet mağdurları için kitler koymak veya genç yetişkinlerin profesyonel ağlarını kurmalarına yardımcı olmak için gönüllü olmak olabilir.

Trailblazers’ın desteklediği organizasyonlardan bazıları şunlardır: UCSF Benioff Çocuk Hastaneleri (RED), ABD’nin Kız İzcileri, Sığınmacıların Çocukları, Körfez Bölgesi İşgücü Gelişimi, Larkin Sokak Gençlik Hizmetleri, Hamilton Aileleri, Oakland ve San Francisco Birleşik Okul Bölgeleri.

Dreamforce’da iyi eğlenceler

Trailblazers, eğlenceyi seven, tutkulu ve konuşkan bir gruptur. Onları bir araya topladığınızda, büyük bir aile birleşimi ya da bir jambona benziyorlar. Seanslar, önemli sunumlar ve geri dönüş aralarında çok fazla eğlence oluyor. Ayrıca, çok sayıda kahvaltı ve öğle yemeğinden, yerel sulama deliklerinde kokteyllere ve buluşmalara kadar ağ oluşturma ve yeni insanlarla tanışma fırsatı da bulunuyor. Uzun bir öğrenme gününden sonra, son parti olan Dreamfest’de dansınızı sürdürmek gibisi yok.

Dreamforce 2019 hakkında yazmaya devam edeceğiz. Takipte kalın!

Dreamforce 2019

İletişime geçin