Blog

27 Kasım 2019

Dreamforce 2019’un En Çok Konuşulan 10 Olayı

San Francisco’daki Howard Caddesi’nin ortasında inşa edilen dev şelale, katılımcılarla özçekimler için poz veren tüylü maskotlar, Trailhead korucusu gibi giyinmiş birçok gönüllü ve DJ melodileri arasında – Dreamforce kampüsünü gördüğünüzde, Disneyland’in Frontierland’ına doğru girdiğinizi düşünebilirsiniz. Ancak mavi kelebeklerin ve cıvıl cıvıl kuşların sizi aldatmasına izin vermeyin, Dreamforce, aslında insanların işlerini daha iyi yapmayı ve iş potansiyelinden ilham almayı öğrendikleri bir teknoloji konferansı.

Dreamforce 2019, sevgi dolu bir ‘aile buluşması’ için iki şehir blogunu ve neredeyse şehirdeki tüm otelleri ele geçirdi. Biz de bu aile buluşmasının hakkını verebilmek için bu yılın en iyi 10 olayını bir araya topladık.

1. Trailblazer Hikayeleri

Dreamforce’da bu sene en çok Trailblazer hikayesinin paylaşıldığı yıl oldu. Salesforce platformunun yarattığı küresek ekonomik etkinin büyümesini kutlamak için yöneticiler, geliştiriciler, iş liderleri, markalar ve daha fazla katılımcı müşterilerini nasıl yenilediklerini ve kariyerlerini dönüştürmek için Trailhead’den öğrendiklerini paylaştı. Sonuçta, ilham vermek ve başkalarına yardım etmek bir Trailblazer olmanın ne anlama geldiğinin bir parçası.

2. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri

Dünyanın en acil sorunlarına karşı ortak ilerlememizi ölçmekte olan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG’ler), kampüste ve oturumlarda görüldü. Phumzile Mlambo-Ngcuka, bir oturumda katılımcıların 2020’de çalışacakları bir hedef seçmelerini teşvik ederek “Yapacak ödevlerimiz var” dedi.

3. Salesforce Müşteri 360

Bu yıl herkesin aklındaki üç kelime “Salesforce Customer 360” dı. Dreamforce Kamp Alanı’nda katılımcılar canlı demolara katıldı ve rol, endüstri ve amaç doğrultusunda kişisel Müşteri 360’ı oluşturdular.

4. Barack Obama

Çok sayıda katılımcının dikkatini çeken şey, 44. ABD Başkanı Barack Obama ve Salesforce Eş CEO’su Marc Benioff arasında gerçekleşen konuşma oldu. Katılımcılar, Obama’nın değerler, liderlik ve çeşitlilik hakkında söylediklerini çok sevdiler.

5. “Hey Einstein…”

Bu yıl Einstein görünümünde akıllı konuşmacı heyecan yarattı. Açılış konuşmasında ilk kez tanıtılan Einstein konuşmacı, ses etkin yapay zekanın akıllı iş iç görülerini nasıl daha sorunsuz hale getirdiğini göstermek için Dreamforce kampüsünün her tarafında göründü. Konuşmacının ilk günkü demosunda Parker Harris, “Zor şeyleri alıyoruz ve bunları kolaylaştırıyoruz” dedi. Konuşmacılar, katılımcılar arasında büyük bir etkileşim yarattı.

6. Beck ve Fleetwood Mac ile Dreamfest-19

İkinci günün sonunda, Beck ve Fleetwood Mac’in ikonik gruplarını izlemek için Oracle Park’ta binlerce Dreamforce katılımcısı toplandı. Katılımcılar, enerjik Mick Fleetwood’un unutulmaz, 5 dakikalık bir davul solosu yaptığı bir konser, danslar ve oyun sahası ile eğlendiler.

7. Değişim için bir platform olarak iş

Dreamforce konuşmalarının ağırlıklı olarak teması, dünyada bir fark yaratma amacı taşıyan şirketler etrafında toplandı. Gucci CEO’su Marco Bizzarri, yeni sesler getirerek, çeşitlilik katarak ve kendini ifade etmeye önem vererek şirket kültürünü nasıl değiştirdiğini anlattı. İlk başta eleştirilmesine rağmen, şirket sonunda gelirinde bir artış elde etti. “Değerler açısından doğru şeyleri yapmazsanız, finansal sonuçlara ulaşamazsınız” dedi. Benzer şekilde, Apple CEO’su Tim Cook, şirketin eşitlik, sürdürülebilirlik ve mahremiyet gibi değerleri, ürün geliştirmenin ilk aşamalarına nasıl dahil ettiğini paylaştı. Her iki durumda da, iyi ifade edilmiş inançlar başarılarında kilit bir faktör olmuştur.

8. Eşitlik ve kapsayıcılık

Eşitlik Zirvesi sırasında, bir şirketin her seviyesinde çeşitlilik sağlamanın faydası tartışıldı. Deloitte Başkanı Tonie Leatherberry’nin dediği gibi, “Ne zaman eşitlik’e yatırım yapmazsak, GSYİH’yi kaybediyoruz.” Panelistler, başarılarını, başka birinin onlara nasıl bir şans verdiğini, mentorluk ve sponsorluğun gücünü anlattı.

9. Parker Harris ve Bret Taylor’ın müşteri forumu

Yoğun talep nedeniyle ‘Çekirdeğe Doğru’ müşteri forumu bu yıl Dreamforce’a geri döndü ve ilk defa canlı yayınlandı. Salesforce’un Kurucu Ortağı ve Baş Teknoloji Sorumlusu Parker Harris ve Baş Ürün Sorumlusu Bret Taylor ürün yol haritasının bir önizlemesini yaptı ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Taylor “Çekirdeğe Doğru benim için yazılımın bir hizmet olarak vizyonunu gerçekleştirdiğimizden emin olmaktır; bu, piyasaya sürdüğümüz ürünlerin ve özelliklerin her yıl özünü ve görüşümüzü kaybetmeden daha iyi olması anlamına geliyor.’’dedi ve “Bu salonda bulunan topluluğu gerçekten çok seviyorum çünkü bizi sorumlu tutuyor“ diye ekledi.

10. Yeni Beceri Edindirme

Trailhead ana açılışında Salesforce Trailhead İçerik Başkan Yardımcısı Chris Duarte, izleyicilere CEO’ların % 80’inin yeniden beceri edindirmenin işgücü için önemli bir endişe olduğuna inandığını hatırlattı. Dreamforce sırasında, Trailhead ekibi, yeni Trailhead GO uygulaması ve Trailhead’de buluta özel sertifikasyon sunacak olan AWS ile genişletilmiş stratejik ortaklık da dahil olmak üzere buna yönelik yeni araçlar ve kaynaklar geliştirdi.

Dreamforce 2019 hakkında yazmaya devam edeceğiz. Takipte kalın!

Dreamforce 2019

İletişime geçin