Blog

11 Aralık 2019

Dreamforce 2019 – Ön Plana Çıkanlar

Saat sabah 9:15 olsa da, Moscone North’daki açılış odası çok gürültülü. Dünyanın her yerinden katılımcılar salonun içinde eski dostlarına ve tanıdıklarıyla selamlaştığı için moraller de oldukça yüksek.

Teknoloji konferansları söz konusu olduğunda, Dreamforce açılış konuşması her zaman benzersiz geçiyor. Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, yüzlerce müşteriyle konuşmak, girdilerini almak ve geri bildirim almak için ülke genelinde seyahat ettik ve sonuç olarak birlikte iki saatlik bir deneyim yarattık. Peki neden?

Marc Benioff, Dreamforce '19'da katılımcılara hoş geldin diyor.

Çünkü Trailblazer olmak her gün bir fark yaratmayı gerektirir. Trailblazer’lar; Salesforce’un teknolojisi ve Trailblazer Topluluğunun gücüyle, sürekli kariyerlerini, şirketlerini ve topluluklarını dönüştüren ve geleceği şekillendiren liderlerden oluşuyor. 17. Dreamforce etkinliğinin ilk gününde değişimi, değişim için en büyük platform olarak işle kutluyoruz.

Trailblazer’lar değişimi yaratır

Trailhead öncüsü ve Trailblazer Topluluğu Başkan Yardımcısı Leah McGowen-Hare, katılımcıları Dreamforce ‘19 sahnesinde selamladı. “Bir kadın olarak, bir Afrikalı-Amerikalı olarak, bir anne olarak dünyanın en büyük kurumsal teknoloji konferansı sahnesinde olmak bir ayrıcalık.” diye söz başlayan Leah, toplumlarımızın, farklı endüstrilerden, cinsel yönelimlerden, sosyoekonomik sınıflardan, yeteneklerden gelen insanlarla oluştuğuna ve kendi endüstrilerimizi kapsayıcı ve misafirperver hale getirme konusundaki ortak arzusuna değindi. “Bu yüzden Trailhead ile çalışmaktan onur duyuyorum. Engelleri yıkıyoruz.”

Trailhead öncüsü ve Trailblazer Topluluğu Başkan Yardımcısı Leah McGowen-Hare Trailhead hakkında konuşma yaptı.

Co-CEO Keith Block, açılış konuşmasında her gün büyüyen, güçlü ve çeşitlilik sahibi topluluğa seslenerek teşekkür etti. “Müşterilerimiz ve ortaklarımızla birlikte, küresel iş fırsatları ve olumlu bir ekonomik etki yaratarak gelişen bir ekosistem (Salesforce Economy olarak adlandırılır) yaratıyoruz.Yapabileceğim en önemli şey, yaptığınız her şey için teşekkür ederim. 20 yılı aşkın bir süredir bize ilham verdiğiniz ve motive ettiğiniz için teşekkür ederiz. Birlikte yarattığımız şey inanılmaz.” diye belirtti.

“Bizi 20 yıldan uzun bir süredir ilham alan ve motive ettiğin için teşekkür ederim” Salesforce Genel Müdürü Keith Block, Trailblazers'ın açılış konuşması

Oditoryum ışıkları söndü ve izleyiciler Salesforce danışmanı Sheldon Simmons ve Simmons’un organizasyonu olan Merivis ile tanıştırıldı. Merivis, Trailblazer Topluluğunda önemli bir değeri gösterir: tırmandıkça, diğerlerini de kaldırmak önemlidir. ABD Hava Kuvvetleri gazileri Hector Perez, Kate Perez ve Joe Castro tarafından kurulan Merivis, gaziler ve eşlerine bulut bilişim alanında kariyer başlatmak ve ilerletmek için güç veriyor. Sheldon’ın hayatının arabada yatmakta olduğu düşük bir noktadan şimdi bulunduğu yere nasıl dönüştürdüğünü anlattıktan sonra büyük bir alkışla karşılandı. “İlk [Trailhead] rozeti aldığımda bunu yapabileceğimi farkettim. Ben de devam etmeye karar verdim ve karşılığını aldım.”

Sheldon Simmons sahnede Keith Block'a katıldı

Ancak başarılarını ve hikayelerini kutlayan sadece Simmons değildi. Trailblazers Louis Vuitton ve Eyalet Çiftliği Sigortası da izleyicilere müşterilerini nasıl yaptıkları her şeyin merkezine koyduklarını anlatmak için sahnedeydi. Baş Dijital Sorumlusu Fawad Ahmad’ın belirttiği gibi, “Bir Devlet Çiftliği çalışanı ile hiç karşılaşmamış olabilirsiniz veya her seferinde size hizmet veren aynı çalışanı bulamayabilirsiniz, ancak Salesforce 360 ​​ile müşterilerin kendilerini iyi hissetmelerini ve durumlarına adapte olmalarını sağlayabiliriz.”

"Salesforce 360 ​​ile müşterilerin kendini iyi hissetmesini ve uyum sağlamasını sağlayabiliriz.". Memur Fawad Ahmad (resimde sağda)

Günümüzde pek çok hikayenin ortak konusu dijital dönüşüm. İster teknoloji alanında bir kariyer bulmak için, ister müşterileriyle nasıl ve nerede etkileşime girdiklerini değiştirmek için çalışsın, Trailblazers başarılı olmak için her zaman yeni yollar bulur.

Paydaş değeri oluşturmak bir zorunluluk

Dönüşüm önemlidir, çünkü kendimizi hızla değişen zamanlarda yaşarken buluruz. Şu anda, işletmelerin çalışma şeklini etkileyen birçok faktör var:

Güven devrimi: İnsanlar medyaya, hükümete ve birlikte çalıştıkları şirketlere duydukları güveni kaybetti. İnsanlar artık şirketlerin verilerini ve mahremiyetini güvence altına alacaklarına güvenmiyor ve bu şirketler bunu daha iyi bir dünya yapmak için doğru şeyi yapacaklar.

Zeka devrimi: Kullandığımız her şey her zamankinden daha akıllı, veriler ve yapay zeka. Akıllı deneyimler, tüm müşterilerin beklediği bir şeydir.

Müşteri devrimi: Müşteriler daha çok teknolojiyle bağlantılıdır, güvenilir şirketlerden satın alma, sürdürülebilir ürünler kullanma, etik şirketler için çalışma ve kararlarıyla harekete geçme yetkisine sahiptir.
Bugünün şirketleri, bu faktörlerin tümüne uyum sağlamak için dönmeye ihtiyaç duyuyor. Müşteriler, ortaklar, topluluklar ve gezegenimiz de dahil olmak üzere hem hissedar hem de hissedar değeri yaratmalı ya da önde gelen kültürel ve pazar değişimleri yapan rakiplere işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmalılar. Değişen müşteri beklentilerini karşılamak kolay değil – ancak Trailblazers bunu her gün yapıyor.

Başkan ve Eş CEO’su Marc Benioff, “Bu yüzden Trailblazers olarak buradayız: dünyanın durumunu güven, müşteri başarısı, yenilikçilik ve eşitlikle geliştirmek” dedi. Ve en iyi yanı, herkesin Trailhead gibi ücretsiz araçların yardımıyla bir Trailblazer olabilmesidir. Bugün, 1.8 milyondan fazla Trailblazers talep üzerine becerileri öğreniyor ve iş dünyasının geleceğini teşvik ediyor.

Herkes için daha iyi müşteri deneyimi

Bugünün müşterilerinin beklentilerini karşılamak, tüm işletmelerin hedefi – ve Salesforce’un amacı sizi oraya götürmek. Bu yüzden, Salesforce:

İsteğe bağlı teknoloji konularını öğreten bir uygulama yarattı ve şimdi Trailhead GO ile her yerde yeni beceriler kazanabilirsiniz.

Şirketlerin müşteriler için şaşırtıcı deneyimler yaratmalarını kolaylaştırmak için çalışıyor.

Tüm müşteri temas noktalarına (satış, servis, pazarlama ve ticaret) ortak bir yapay zeka katmanı (AI) enjekte etti ve yöneticilerin ve geliştiricilerin özel AI oluşturmasını kolaylaştırarak herkesin daha akıllı çalışmasını sağladı.

Veri depolarını kaldırmak ve tüm müşteri ve şirket verilerinizi birbirine bağlamak için birleşik, tek bir kaynak olan bir platform oluşturdu.

Tüm bu unsurlar birleştiğinde, her takım, müşteriyi tam olarak görüyor ve onları müşterilere daha da yakınlaştıracak deneyimler geliştirebiliyor. Buna Salesforce Müşteri 360 diyoruz. Salesforce Müşteri 360; güvenilir, akıllı, esnek ve sürdürülebilirdir.

Müşteri 360 Gerçeği ve Einstein Becerileri

İki büyük duyuru, açılış odasında ve çevrimiçi ortamda bir buzz’a neden oldu. Öncelikle, müşterinizin tek bir görünümünü oluşturmak için tüm veri noktalarınızı birleştiren bir dizi yetenek olan Müşteri 360 Gerçeği. Marc’ın dediği gibi, “Veriler yaptığımız her şeyin ve müşterilerimiz olarak yaptığınız her şeyin önemli bir parçasıdır.” Tek bir doğruluk kaynağına sahip olmak, müşterilere istedikleri türden kişiselleştirilmiş, ilgili deneyimleri her dokunuş noktasında vermenizi sağlar. Sonuçta, müşterileriniz birkaç farklı departmanla etkileşime girdiklerini bilmek istemiyor. Sadece kendilerini anlayan ve her zaman kişiselleştirilmiş bir deneyim sunan bir marka ile konuşmak istiyorlar.

Salesforce Şefi Ürün Sorumlusu Bret Taylor Gerçeği göstermek için merkez sahneye çıktı

360 Müşteri Gerçeği (Customer 360 Truth) ile müşteri verilerini bağlayabilir, kimlikleri doğrulayabilir, gizliliği yönetebilir, kitleleri izleyebilir ve deneyimleri kişiselleştirebilirsiniz. Louis Vuitton, bağlı, kişiselleştirilmiş bir deneyimin neye benzediğinin bir örneğini oluşturuyor. Başkan ve Baş Ürün Sorumlusu Bret Taylor, Truth’un tüm müşteri veri kaynaklarını bağlantı kurmanıza nasıl izin verdiğini göstermek için sahneye çıktı. “Kendi 360’ını ve kendi tek gerçek kaynağını inşa etmeni kolaylaştıracağız.”

Marc Benioff, Einstein konuşmacısını gösteriyor.

Katılımcıların heyecanlanmasına neden olan ikinci duyuru: Einstein’ın ses yetenekleri. 2016 yılında piyasaya sürüldüğünden beri, Einstein hizmet ihtiyaçlarını önceden tahmin etme, öngörüleri anlama ve ürünleri önerme konusunda rehber oldu. Artık Einstein size sadece satış, servis ve pazarlama konularında değil, tüm Müşteri 360 boyunca da rehberlik ediyor. Marc, Kurucu Ortak ve Baş Teknoloji Sorumlusu Parker Harris ile bazı açık sözlü şarkıcıların arasında, özel yapım bir Einstein konuşmacısı sundu. (Konuşmacı sadece tanıtım amaçlıydı.) “Zor işleri yaparız ve kolaylaştırırız” dedi Parker, Einstein’ı Amazon’un sesli servisi olan Alexa’ya nasıl yerleştirdiğimizi açıkladı. Müdür Mobil Mimar Qingqing Liu, Salesforce’un yöneticileri ve geliştiricileri kod kullanarak değil, tıklamalar kullanarak ses becerileri oluşturma konusunda nasıl güçlendireceğini gösterdi. Einstein Ses Becerileri ile her şirket sesli çözümler üretebilir.

Tableau’ya Merhaba

Özel bir anda, Salesforce ailesinin en yeni ilavesini memnuniyetle karşıladık: Tableau, 1 numaralı analitik çözümü. Tableau CEO’su Adam Selipsky, ilk kez Dreamforce sahnesinde Marc’a katıldı ve Tableau ve Salesforce’un müşteri başarısı ve dijital dönüşüm konusundaki ortak tutkusunu tartıştı. “Çok fazla veri ile uğraşıyorsun. Ve bu verilerle karar vermesi gereken birçok insan var. Tableau’nun tekil bir misyona odaklanmasının nedeni budur: İnsanların verileri görmesine ve anlamasına yardım ediyoruz” dedi.

Tableau CEO'su Adam Selipsky, Tableau ve Salesforce’un ortak tutkusunu tartışıyor: Müşteri başarısı ve dijital dönüşüm

Ve herkes derken, demek istediğimiz her sektörde CRM yöneticilerinden, İK yöneticilerine, doktorlardan hemşirelere yüzlerce milyon bilgi çalışanı. Daha iyi kararlar almak ve etki yaratmak için herkesin veriye ihtiyacı var.

Birlikte Daha İyi Bir Dünya

Salesforce’un dört temel değeri var: güven, müşteri başarısı, yenilikçilik ve eşitlik. Bu değerler iş olarak her gün ne yaptığımıza rehberlik ederken, aynı zamanda tüm paydaşlarımız için daha büyük ve daha sürdürülebilir bir dünya oluşturmak sorumluluğunu da içeriyor. Bu nedenle Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin (SDG’ler) bu yıl Dreamforce’da ön ve merkez olmaları. ABD Genel Sekreteri Müsteşarlığı ve ABD Genel Direktörü Kadın Phumzile Mlambo-Ngcuka, SDG’lerin önemini ve bunlara karşı yaptığımız ilerlemeyi tartışmak için Dreamforce’daydı. Phumzile, 17 hedefi de kapsayan bir konu olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini vurgulamak için sahneye çıktı. Kadınları ekonomik olarak güçlendiremediğimiz zaman, gerçekten masada çok fazla para bıraktığımızı vurguladı. Dünyanın her yerinde güçlenmemiş, işleri aynı olsa da erkeklerle aynı kazancı sağlama hakkına sahip olmayan 3,5 milyar kadın var – bu nedenle ekonomik vatandaşlar olamıyorlar. Ancak, SDG’lerin uygulanıyor olması ve işbirliği yaparak bir değişiklik yapabiliriz.

ABD Genel Sekreteri Müsteşarlığı ve İcra Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka sahnede Keith Block'a katıldı

Bu yılın açılış konuşması – farklı konuşmacılar dizisiyle – farklı bakış açıları taşıyan insanların bir araya gelebilecekleri için bir kanıtı gibiydi. Çünkü Trailblazer Topluluğu zaten dünyanın iş yapma şeklini değiştirmek için burada olduğunu zaten biliyor; dünyayı daha iyi bir yer yapmak için buradayız. Birlikte, paydaşlarımıza hizmet edebilir, müşterilerimizle daha derin ilişkiler kurabilmek için birbirlerimizi güçlendirebilir ve iyilik ile iş yapma konusunda birleşebiliriz.

Dreamforce 2019

İletişime geçin