20 Nisan 2018

İstanbul Modern Müşteri Başarı Hikayesi

"INSPARK ile çalışmaya karar vermemizin nedeni ekibin bizim farklı yapımızı anlamaya olan ilgi ve heyecanları oldu."

Gülcem BAYER DENİZ - İstanbul Modern Pazarlama Direktörü

Salesforce CRM ile Müze Ziyaretçi İlişkileri Yönetimi

İstanbul Modern Sanat Müzesi, Türkiye’nin sanatsal yaratıcılığını kitlelere ulaştırmak ve kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamıyla paylaşmak amacıyla disiplinlerarası etkinliklere ev sahipliği yapan bir müzedir.

2004 yılından beri modern ve çağdaş sanat alanlarındaki üretimleri uluslararası bir yönelimle koleksiyonunda toplar, korur, belgeler ve sergileyerek sanatseverlerin erişimine sunmaktadır.

İstanbul Modern’in etkileşim içinde bulunduğu geniş kitle ziyaretçileri, eğitim ve sosyal programların katılımcılarını, sponsor ve destekçileri kapsıyor. Bu birbirinden çok farklı kitle ile müze yönetimi arasındaki ilişkilerin yönetimi için CRM arayışları başladı.

İstanbul Modern, kullanım kolaylığı ve ihtiyaçları karşılayan çözümleri ile Salesforce CRM’i tercih etti. 2011 yılında hayata geçirilen projenin ardından Salesforce CRM hem ilişki yönetimi hem de operasyonel süreçler için kullanılmaya başlandı.

Ziyaretçi istatiktiklerine tek tıkla rapor ve dashboardlar aracılığı ile ulaşılıyor.

Ziyaretçilerini, üyelerini ve destekçilerini sadece kayıt almakla kalmayıp müze ile bu kitleler arasındaki ilişkilerin ve süreçlerin yönetimi açısından da müze personeline büyük avantajlar sağladı.

“Müzemize gelen ziyaretçi sayısını bilmek elbette önemli ancak bizim için daha da önemli ve anlamlı olan ziyaretçilerimizin hangi haftalarda hangi sergilere daha yoğun ilgi gösterdiğini görebilmekti.

Üye kategorilerini segmente edebilmek, yabancı ziyaretçilerin mevsimsel trendlerini görebilmek gibi tüm faaliyetlerimizi ve etkileşimi istatiksel olarak görebilmek ve analiz etmek programlarımızı planlama anlamında bize yön veriyor. Ayrıca etkinliklerimizi daha etkin bir şekilde ilgili gruplara duyurabilmemize imkan sağlıyor.”

İstanbul Modern İşletme Direktörü Berna ERBİLEK

Salesforce ve INSPARK, kar amacı gütmeyen, finansal kaynakları sınırlı kurumlara özel çözümler ve hizmetler sunuyor. İstanbul Modern sürdürülebilir bir maliyet ile CRM sistemine sahip oldu.

Proje Konusu: CRM – Müze Yönetim Projesi

Proje Süresi: 2 ay

Yer Alan Kurumsal Yazılım: Salesforce.com

Proje Yılı: 2012

Modüller / Fonksiyonlar: Satış Bulutu, NGO Paketi

Çözüm Kapsamı: Müze Üyelik, Etkinlik, Eğitim, Pazarlama, Sponsorluk Yönetimi ve Kapı Giriş Sistemi Entegrasyonu

Müşteri Başarı Hikayeleri, STK - Non Profit , ,

İletişime geçin