Blog

4 Mart 2016

Salesforce ve SAP Entegrasyonu Senaryoları

Kurumların kaynak planlama çözümü olarak en çok tercih ettikleri ERP yazılım çözümü SAP, işletmelere finans, insan kaynakları yönetimi, üretim, dağıtım ve tedarik zinciri yönetimi gibi çeşitli alanlarda farklı araçlar sunmaktadır.

Müşteri ilişkileri yönetimi konusunda uçtan uca yazılım çözümleri sunan dünyanın lider CRM firması Salesforce.com, satış, pazarlama,  satış sonrası hizmetler alanlarında müşterilerine kusursuz bir deneyim sunmak isteyen firmalara bulut tabanlı uygulamalar sunmaktadır.

Salesforce ve SAP Entegrasyonu

Salesforce ile kullanmakta olduğunuz tüm diğer yazılım uygulamalarını kolayca entegre edebilirsiniz. Salesforce ve SAP entegrasyonunun en sık tercih edildiği 6 farklı senaryoyu ve avantajlarını listeledik.

salesforce ve sap entegrasyonu

Salesforce ve SAP Entegrasyon Senaryoları

  • Firma ve Kontak Kişi Senkronizasyonu

İki sistem arasında en çok ihtiyaç duyulan entegrasyonlardan biri firma ve kontak kişi bilgilerinin senkronizasyonudur.  Genellikle firma bilgileri SAP’de kayıt altına alınırken, kontak kişi bilgileri Salesforce üzerinde güncellenmektedir.

  • Çift Yönlü Kayıt ve Güncelleme

Kullanıcılar, Salesforce platformu üzerinde firma hesaplarını oluşturmayı ve güncellemeyi tercih etmektedir. SAP sisteminde kayıtlı firma hesap bilgileri, Salesforce ile senkronize olmalı ve önceden belirlenmiş kurallara göre otomatik güncellenmelidir.

  • Ürün Fiyatlandırma ve Tekliflendirme

Salesforce kullanıcıları, özellikle ürünler için fiyat tekliflerini hazırlayan satış temsilcileri, teklifleri ürün fiyatlarına uygun sunmak durumundadırlar. Genellikle SAP sisteminde tutulan ürün ve fiyat bilgileri, Salesforce üzerindeki satış fırsatlarında da güncellenmelidir.

  • Fırsat Yönetimi – Sipariş Süreci

Salesforce kullanıcıları (satış temsilcileri ve müşteri hizmetleri personeli), Salesforce arayüzü üzerinden müşteri ile ilk temastan sipariş onayına, ardından SAP üzerinden ürün çıkışına kadar olan süreci yöneterek iş akışını hızlandırmak istiyorlar. Envanter kontrolünü, sipariş oluşturulması, ödeme vadesinin seçimi gibi çeşitli adımları olan süreçte, Salesforce SAP entegrasyonu iş süreçlerine verimlilik kazandırmaktadır.

  • Sipariş Sonrası Süreç

SAP üzerinde tamamlanan bir ürün siparişi ve bu siparişi izleyen işlemler (sevkiyat, satış sonrası garanti kapsamı ve bakım sözleşmeleri vb) Salesforce ve SAP entegrasyonu için önemli bir senaryodur.

Salesforce ve SAP Entegrasyonu seçenekleri hakkında detaylı PDF dökümanı indirmek için tıklayın.

Genel, Salesforce , , ,

İletişime geçin