Blog

3 Aralık 2014

Salesforce Essentials İstanbul INSPARK’ın da katılımıyla gerçekleşti

Salesforce.com, Salesforce CRM’i tüm yönleriyle tanıtmak üzere 2 Aralık 2014 tarihinde Wyndham Grand İstanbul Levent’te bir etkinlik düzenledi. INSPARK’ın Platin sponsoru olduğu konferansta, fuaye alanındaki stand büyük ilgi gördü. Salesforce.com ’un önde gelen müşterilerileri ve uzmanların katıldığı etkinlikte, Salesforce1 ile şirketlerin nasıl geleceğe taşınacağı konuşuldu.

Konferansta, Salesforce kullanan kurumların kullanmayan kurumlara kıyasla satış gelirlerini %28 oranında nasıl arttırdıklarına, müşteri memnuniyetini %34 oranında nasıl iyileştirdiklerine ve %48 oranında daha hızlı büyüme oranına nasıl ulaştıkları anlatıldı.  Ayrıca, yeni nesil olağanüstü bağlantılı müşteriler dünyası için tasarlanmış yepyeni Salesforce1 Müşteri Platformu tanıtıldı.

INSPARK Genel Müdürü Serdar Susuz partner sunumlarında sahnede yerini alarak, Salesforce.com ile INSPARK’ın tanışma hikayesini anlattı. INSPARK’ın reseller firması değil, bir danışmanlık firması olduğunun altını çizen Susuz, Google, Salesforce.com, Infor, Blackline, Informatica şirketlerinin Türkiye’deki tek yetkili ve sertifikalı iş ortağı olduğunu anımsattı.  Serdar Susuz konuşmasında, önümüzdeki dönemde “Internet of Things” konusuna odaklanılacağını ve çok yakında hayatımızın her alanında karşılaşacağımızı belirtti.

INSPARK Danışmanlık Ekibi Yöneticisi Deniz Üner “Service Cloud Demo”yu sundu. Üner sunumunda, Salesforce.com kullanarak uygulama üzerinden müşteriye anında destek hizmetini anlattı.

Etkinlik sonunda INSPARK standında yapılan çekilişte kazanan kişiye “Drone” hediye edildi.

 

Haber , , , , , ,

İletişime geçin