Blog

10 Aralık 2014

İş hayatınızı daha verimli yapacak 11 uygulama’nın 7’si INSPARK çözüm portföyünde

INSPARK, Türkiye’nin önde gelen sistem entegratörlerinden biri olarak, müşterilerinin ihtiyacına yönelik akıllı iş çözümleri sunmaktadır. 24 yılı aşkın yazılım uygulamaları deneyimi ile INSPARK, her zaman müşterilerinin teknoloji inisiyatiflerinin ve işlerinin başarısını sağlayacak en iyi uygulamaları geliştirmiştir.

İş hayatını kolaylaştıran mobil uygulamalar verimliliği arttırdığı ve süreçleri kısalttığı için Türkiye’de de gittikçe daha çok rağbet görmektedir. Özellikle teknoloji değişiminin hızlı olduğu günümüzde sosyal ağ ya da teknoloji trendlerini yakından takip eden şirketlerin müşterilerine ulaşması da daha kolay olmaktadır.

INSPARK iş hayatını daha verimli hale getiren bu uygulamalardan müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik olanları şekillendirip kullanımlarına uygun halde çözümler sunuyor. Çözümlerin kullanım alanları, şirketin sektörüne, büyüklüğüne ve ihtiyacına göre farklılık gösterebiliyor.

iPhone Apple tarafından piyasaya sürülmeden önceki dönemlerde, örneğin 2006 yılında, çalışanların iş için kullandıkları uygulamalar çalıştıkları şirketler tarafından seçilirdi.  Artık devir değişti. Bugün çalışanlar ve Bilgi İşlem departmanları hangi uygulamaların kullanılacağı konusunda birlikte karar veriyorlar.

Hatta bazen çalışanlar istedikleri uygulamaları satın alarak direk kendi PC’lerine, tabletlerine ve akıllı telefonlarına kendileri yüklüyorlar. Çalışanların kendilerinin seçerek kullanmaya başladıkları uygulamalar yeni bir kavramın yaratılmasına yol açtı; “gölge bilgi işlem”. Skyhigh Networks adındaki bir şirket sağladığı çözümlerle şirketlerin Bilgi İşlem departmanlarının çalışanlar tarafından kullanılan uygulamaları tespit etmelerini ve lisanslı, güvenli yazılımlar olup olmadıklarını saptamalarını sağlayarak şirketlerin hayatını kolaylaştırıyor.

WEF blogunda Julie Bort, Business Insider, Enterprise Computing  tarafından paylaşılan 11 uygulama şu şekilde sıralanmış:

11. Google Drive: Microsoft Office için alternatif bir uygulama.

Google Drive ile şirketler dosyaları uyumlu bir şekilde eşleştirerek paylaşabiliyorlar. Google Apps belgeleri, elektronik çizelgeleri ve sunumları Google Drive içerisinde depolayarak kullanıcıların gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmalarına olanak sağlıyor.

10. Apple iCloud: Otomatik yedekleme

Şirketler Apple bilgisayarları ve cihazları yedeklemek için iCloud’u kullanıyorlar ve aynı zamanda dosyaları ve parola bilgilerini eşleştirebiliyorlar. Son zamanlardaki dikkat çeken ihlalleri göz önünde bulundurduğumuzda, iCloud bazı şirketlerin güvenlik isteklerini karşılamıyor olabilir.

9. Gmail: “Diğer” e-postanız.

Genentech gibi bir takım şirketler kurumsal e-posta çözümleri olarak Gmail’i tercih ettiler ancak çalışanlar büyük dosyaları iş arkadaşları ve ortaklarıyla paylaşmak için kişisel Gmail e-posta hesaplarını da kullanıyorlar.

8. Salesforce: Satış ve Pazarlama için.

Salesforce, CRM alanındaki 1 numaralı çözüm ortağıdır ve aynı zamanda pazarlama otomasyonu, müşteri hizmetleri, şirketlerin kurumsal sosyal medya yönetimi alanlarında pazar lideri çözümler sağlamaktadır ve de ihtiyaca göre tasarlanmış uygulamalar geliştirmek için Force.com platformunu sunmaktadır.

7. Facebook: İş amaçlı geçerli kullanım

Bazı şirketlerin çalışanları için Facebook’un iş amaçlı geçerli bir kullanım alanı bulunuyor. Facebook kullanımı büyük ölçüde kişisel boyutta olsa da bu uygulama aynı zamanda şirketin marka bilinirliğini arttırmak, müşteriler ile ilişkileri güçlendirmek gibi hedefler için de kullanılabiliyor.

6. Cisco WebEx: online toplantılar için

Cisco WebEx çalışanların ekranlarını diğer çalışanlar ile eş zamanlı şekilde paylaşarak online bir sunum yapmalarını ve toplantı katılımcılarıyla bir video konferans gerçekleştirmelerini sağlıyor.

5. Jive: E-posta için bir alternatif

Jive, çalışanlar için bloglar, gruplar ve tartışma imkanları yaratarak bir sosyal işbirliği platformu sunuyor. Jive ile şirketler verimliliklerini arttırırken, e-posta ve toplantı sayılarını da azaltmış oluyorlar.

4. Office 365 : Buluttaki Microsoft Office

Office 365 ile Word, Excel ve PowerPoint belgelerini bir web arayüzü veya mobil uygulama ile düzenleyebilir veya depolayabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde, aynı takımda çalışanlar gerçek zamanlı olarak iş birliği yapabiliyorlar.

3. Youtube: İş için video kullanmak.

HD (yüksek çözünürlüklü) video’ların boyutlarının büyüklüğünün de bir sonucu olarak markalar gün geçtikçe Youtube gibi video tabanlı siteleri müşterilerine ulaşmak için daha çok yer veriyorlar. Bu sebeple bulutta Youtube için kullanılan verilerin büyüklüğü pek de şaşırtıcı değil.

2. Dropbox: Dosyaları depolamak için tercih edilen bir uygulama

Dropbox, Fortune 500 listesindeki şirketlerin %97’sinde çalışanlar tarafından cihazlar arasında dosya eşleştirme amacıyla kullanılıyor. “Dropbox for Business” denetim logları veya uzaktan cihaz silme özelliği gibi ek kontrol mekanizmalarını da ayrıca kullanıcıları için sağlıyor.

1. Box: Dosya paylaşımı için tercih edilen bir uygulama daha.

Box, dosya paylaşımı ve iş birliği platformu sağlayan bir uygulamadır. GE, Procter & Gamble gibi şirketler tarafından dayanıklı yönetim araçları ve kurumsal bulut hizmetlerine entegrasyon ile birlikte kullanılmaktadır.

Haber , , , , , , , , , ,

İletişime geçin