Blog

14 Ağustos 2014

Salesforce, “Giyilebilir cihazlar” için bir geliştirme platformu sunmaya başladı

Kurumsal odaklı uygulamalar geliştiren Salesforce, giyilebilir cihazlar için “Salesforce Wear” adlı bir  yazılım platformu sunmaya başladı. Özellikle kurumsal uygulamalar geliştirmek isteyen geliştiricileri ilgilendiren bu gelişme, tekil kullanıcıların yanısıra endüstriyel düzeyde kullanım açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Mobil devriminin bir sonraki aşaması olan “giyilebilir cihazlar” modaya olan bağlantıları ve kullanım kolaylıkları sayesinde önümüzdeki yıllarda daha yaygın hale gelecek.

Salesforce’un, açık kaynaklı kodlar, referans uygulamalar ve demolar gibi geliştiricilerin ihtiyaç duyacağı “Saleforce Wear” adlı bu yeni platform, altı farklı giyilebilir cihaz için uygulama geliştirmeye imkan tanıyor. Yeni geliştirici kitinin sayfasında gösterilen 6 farklı örnek uygulamanın her biri farklı bir amaca hizmet ediyor.  Salesforce, “Wear” platformu için işbirliği yaptığı 6 giyilebilir üreticisi şöyle sıralanıyor: Google Glass, Android Wear, Samsung Gear 2, Myo, Nymi ve Pebble.

Kurumsal pazarı hedefleyen “Salesforce Wear”ın amacı halihazırda platformunu kullanan 1,5 milyon geliştiricisinin güvenli kurumsal uygulamalar geliştirmesini sağlamak ve giyilebilir cihazları Salesforce.com platformuyla bağlantılı hale getirmek.

Tüm bu uygulamaları daha düşük maliyetlerle hayata geçirip erişilebilir kılma iddiasında olan Salesforce’un bu önemli açılımı, giyilebilir cihazları kurumsal yazılımlarla bağlantılı hale getirmek isteyen kurumsal dünya için oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: http://thenextweb.com/insider/2014/06/10/salesforce-launches-a-platform-to-bring-enterprise-focused-apps-to-wearable-devices/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=profeed

Haber

İletişime geçin