Blog

14 Ağustos 2014

Salesforce.com, CRM şirketleri arasında yine bir numara

Şirketlerin vizyon bütünlüğü ve uygulama yeteneği açısından değerlendirildikleri  Gartner CRM Customer Engagement Center Magic Quadrant sıralamasında dünyanın bir numaralı CRM platformu Salesforce.com, üst üste dördüncü kez sektörün liderleri arasında yer aldı. Bu başarı aynı zamanda Salesforce1 platformunun ve Hizmet Bulutu’nun müşteri ihtiyaçlarını karşılama konusunda geldiği noktayı da gösteriyor.

Peki özellikle Hizmet Bulutu (Service Cloud) bu kadar başarılı bir performansı nasıl sağlıyor? İşte performansı artırmak için öneriler:

Mobil Müşteri Hizmetleri

Gartner’ın yaptığı araştırmaya göre; 2015 yılında internet kullanıcılarının en az yüzde 60’lık bölümü mobil müşteri hizmetleri uygulamalarını tercih ediyor olacak. Bu açıdan bakıldığında Salesforce1 Hizmet Bulutu SOS sisteminin devreye girmesiyle Salesforce.com bu konudaki uzmanlığını daha da ileriye taşıyarak geleceğin teknolojilerini bugünden müşterilerine sunmaya başladı.

Sosyal Müşteri Hizmetleri

Salesforce.com müşterileriyle diyaloğa girerek onları dinlemenin öneminin farkında. Hizmet Bulutu (Service Cloud) ve Radian6 sayesinde şirketler sosyal medyada öncelik verdikleri konuları daha rahat takip edebiliyor ve kaydedebiliyorlar. Uygulamalar ayrıca, doğru müşteriyi doğru öncelik sırasına yerleştirmenize de yardımcı oluyor.

Birbirine Bağlı Cihazlar

Nesnelerin İnterneti teknolojisi her geçen gün daha ilgi çekici bir hal alıyor ve gelişiyor. Müşteriler artık aralarında daha güçlü iletişim bulunan cihazlardan faydalanmak istiyorlar. Örneğin, Amerika’da faaliyet gösteren Astrum Solar isimli bir güneş paneli şirketi, panellerini doğrudan Salesforce.com’a bağladı. Bu entegrasyon sayesinde şirket, müşterilerine sağlamayı tahakkuk ettiği enerji miktarında bir düşüş olduğunda henüz müşterisi problemi bile fark etmeden mühendislerini devreye sokarak sorunu çözüyor. Görüldüğü gibi artan müşteri ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin bir biçimde karşılık verilebilmek için birbirine entegre olmuş cihazlar geleceğin ve hatta bugünün vazgeçilmez öğeleri.

Haber

İletişime geçin