Blog

29 Mayıs 2012

Inspark ÇOMÜ Teknopark Ortağı oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde kurulacak olan teknopark için imzalar atıldı.

İmza törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Teknopark Yönetim Kurulu üyeleri, Çanakkaleli işadamı ve sanayiciler ile ÇOMÜ’lü akademisyenler katıldı.

Teknoparkla ilgili bilgi veren Doç Dr. Akın Pala; “Çanakkale’de herkesin hayata geçirmeye çalıştığı bir proje var. Teknopark bu açıdan Çanakkale’ye çok şey katacaktır. Teknoparkta üniversite ile işbirliği yapan şirketler, KDV’den ve Kurumlar vergilerinden de muaf oluyor. Henüz kurulum aşamasında bu işe inanan ve destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Sedat Laçiner ise; Teknoparklar Ar-Ge zemini üzerine oturdukları için iş yerlerini markalaştıran bir yönü var. İş yerinin adresinin bile ‘Teknopark’ ile tanımlanmasının prestijli bir yönü var. Umarım Çanakkaleliler teknoparkla daha yakından ilgilenir, daha fazla firma teknoparkta yer alır” diye konuştu. Toplantı, teknoparkta yer alacak firmaların kendilerini tanıtmaları ve üzerine çalışacakları projeler hakkında bilgiler vermeleriyle sona erdi.

ÇOMÜ Teknopark Yönetim Kurulundaki isimler ise şu şekilde: “Prof. Dr. Sedat Laçiner – Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Doç. Dr. Akın Pala – Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Doç. Dr. Mehmet Akbulut – Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kaya Üzen – Çanakkale Ticaret Borsası, Mustafa Hayreddin Dereli – Biga Maden Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serdal Metin – Inspark Akıllı İş Çözümleri Limited Şirketi, Çağdaş Yüksel – Ala Süt ve Et Ürünleri Tarım Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Sezai Güre – Güre Gıda Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret ve Pazarlama Ltd. Şti.”

Basında Biz, Haber

İletişime geçin