28 Haziran 2016

Mobilike Müşteri Başarı Hikayesi

"INSPARK aklımızda olan iş modelini, mevcut durumumuzu ve nereye gitmek istediğimizi anlayabildi."

Volkan Biçer - Kurucu Ortak, Mobilike

Mobilike için takip ve analiz önemlidir. Neler yaptığımızı görüp işlerin sonucunu analiz ederek ilerisini planlayabilmeliydik.

Mobil reklam sektöründe Türkiye’nin lider şirketi Mobilike, 2009 yılında Volkan Biçer ve Şekip Can Gökalp tarafından kurulmuştur. Türkiye’nin en geniş mobil reklam ağına sahip olan mobilike, akıllı telefonlarda ve tabletlerde aylık 4 milyardan fazla gösterim sağlayan bir yayıncı ağını yönetmektedir. Çeşitli ve yenilikçi mobil reklam ürünleri ile Türkiye’deki mobil internet kullanıcılarının %65’ine ulaşmaktadır.

Mobilike, Türkiye’de akıllı telefonlarda ve tabletlerde uygulanan reklamlarda rich media ve video reklamlarını yayınlayan ilk şirkettir. Sunduğu premium mecraları, farklı reklam modelleri ve gelişmiş teknolojileri ile mobilike, bir reklam satış evi olarak tanımlanabilir.

Volkan Biçer Kimdir?
Volkan Biçer, Boğaziçi Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde lisans eğitimini aldıktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. Turkcell’in Mobil Pazarlama & Reklam Departmanı’nda Ürün Yöneticisi ardından Yahoo! EMEA ekibinde Ülke İçerik Yöneticisi ve Hedef Kitle&Topluluk Yöneticisi görevlerini yürüttü. Mobilike Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü olarak görevini sürdürmekte ve MMA Türkiye Başkanlığı görevini üstlenmektedir.

İşlerimizin bulut tabalı bir platform üzerinde takip edilmesi, KPI’ların belirlenmesi ve her türlü verinin bulutta tutulması bizim için  çok önemli parametrelerdi. Oldukça geniş bir altyapıyı Salesforce.com’a taşıma kararı aldık.

Faaliyet alanımız yeni bir alan olduğu için anlatmak kolay olmamasına rağmen INSPARK ile birbirimizi anlamak bizim için çok büyük bir avantaj oldu. Proje sırasında hayata geçen tüm otomasyon süreçlerinin hiç birini eksiltmeden çok aktif bir şekilde kullanmaya devam ediyoruz.

Müşteriler ile ilk tanışma aşamasından satışın sonlandırılması ve satış sonrası aktivitelere kadar tüm veri, Salesforce üzerinde tutulmalıydı. Bunun aslında çok kolay bir şey olduğunu düşünmüyorum, çünkü projeye kompleks bir şekilde başladık fakat her iki tarafın da birbirini anlaması ve ihtiyaçlarınızın danışmanlar tarafından anlaşılması bizi çok rahatlattı.

Salesforce CRM sayesinde iş süreçlerimizi tek bir platform üzerinde takip ediyoruz ve anlık olarak her türlü dataya istediğimiz anda ulaşabiliyoruz. Normal insan kabiliyetiyle ya da farklı ürün üzerinde tutulan datayı analiz edememe durumunu ortadan kaldırdık ve ekstra analiz raporları alma imkanı bulduk.

Türkiye’de işletmeler teknoloji yatırımları konusunda “Benim işlerim zaten yolunda gidiyor, neden böyle bir şeye ihtiyacım olsun” şeklinde direnç gösterebiliyor. CRM’i evinizin toprağını sağlamlaştırmak ve yapısını güçlendirmek olarak görmelisiniz.

INSPARK’tan proje sonrasında da bakım ve danışmanlık hizmeti almaya devam ediyoruz. Majör değişiklikler üzerinde görüşüp birlikte değerlendiriyoruz. Platformun esnek yapısı değişen ihtiyaçlarımıza cevap verebiliyor.

PROJE DETAYLARI

Proje Konusu: CRM – Müşteri İlişkileri Yönetimi Projesi

Proje Süresi: 2 ay

Yer Alan Kurumsal Yazılım: Salesforce.com

Proje Yılı: 2014

Modüller / Fonksiyonlar: Satış Bulutu, Servis Bulutu

Çözüm Kapsamı: Satış Otomasyonu ve

                           Satış Sonrası Müşteri İlişkileri Yönetimi

Türkiye’nin önde gelen bulut bilişim firmalarından biri olarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun akıllı iş çözümleri sunmaktayız. 25 yıllık yazılım uygulama deneyimimiz, 8 yılı aşkın salesforce.com CRM deneyimimiz ile müşterilerimizin pazarlama, satış ve satış sonra süreçlerinde zaman ve maliyet tasarrufu sağlayabilecekleri CRM çözümleri projeleri gerçekleştirmekteyiz. Salesforce.com Türkiye Yetkili Satıcısı olarak bilgi birikimimize katkı sağlayan 350’den fazla müşterimizin bugün bulut bilişimin avantajlarından en yüksek seviyede faydalandıklarını görmek bizim için en değerli müşteri referansıdır.

CRM projelerinin başarısı, öncelikle üst yönetimin sponsorluğu, şirket içindeki proje ekibinin kararlılığına ve çalışanların motivasyonuna bağlıdır. Mobilike, Salesforce CRM projesinde bu anlamda kusursuz destek verdi.

E-Ticaret & Online Hizmetler, Müşteri Başarı Hikayeleri, Teknoloji

İletişime geçin