Blog

10 Nisan 2017

Dijital Dönüşüm Elçisi Olmak İster Misiniz?

IT’de çalışıyorsanız ve şirket yöneticilerinizi dijital dönüşüm yatırımı konusunda ikna etmeniz gerekiyorsa size bir kaç önemli tavsiyemiz var.

Bilgi teknolojilerinin kurumsal iş sürekliliğine etkisi daha önce hiç bu kadar büyük olmamıştı. Dijitalleşme ile birlikte bilgi teknolojilerinin bir bütünlük içinde ve etkin olarak kullanılmadığı bir işletme artık düşünülemez.  IT departmanının kurumdaki farklı iş birimleri ile birlikte hareket etmesi ise dijital dönüşüm hızının belirleyicisidir. Şirketinizde dijital dönüşüm elçisi olmaya hazır mısınız?

IT departmanlarının “yapılması gereken işler listesi” hiç sonu gelmeyecek gibi görünebilir.  Bu liste genellikle, kurum içi kullanılan yazılımların güncellenmesi ve sorunsuz çalışılmasını sağlayacak donanımın yenilenmesi, bulut çözümlerinin entegrasyonunun yapılması, ağ ve sistemlerin güvenliğini sağlamak gibi işleri kapsar. Bugün artık bir önemli sorumluluğunuz daha var: işletmenizin dijital dönüşüm sürecine liderlik yapmak.

dijital donusum crm

Bu hiç de basit bir görev değil! Dijital dönüşüm, masallardaki sihirli çubukla dokunur dokunmaz olduğu gibi anında gerçekleşen bir şey değil. Dijital Dönüşüm, riskten kaçınma, bütçeleri değiştirme ve çok sayıda araç ve teknoloji ile ilgili kararların alındığı büyük bir değişim girişimidir. Bilgi teknolojileri çalışanları şirket için dijital dönüşüm sürecinde kilit rol oynamaktadırlar.

Dijital Dönüşüme Öncülük ve Elçilik Yapmak

Bir IT yöneticisi olarak şirketinizde değişime ve dijitalleşmeye öncü olabilirsiniz. Nasıl mı? İşte önerilerimiz:

  1. IT Çözümlerinin Satışları Arttırdığını Gösterin

Şirket yöneticilerine, IT araç ve uygulamalarının çalışanların işlerini nasıl kolaylaştırdığını ve dolayısıyla satışı arttırdığını gösterin. Satış otomasyonu çözümü, pazarlama otomasyonu çözümü gibi uygulamalar ek olarak iş zekası araçları ile rakiplerinizin bir adım önüne geçebileceğinizi ve piyasa taleplerine nasıl proaktif cevap verebileceğinizi gösterebilirsiniz. Müşteri odaklı yaklaşım ve CRM kullanımı ile şirketin süreç ve operasyonlarının nasıl daha verimli yönetetilebileceğini anlatabilirsiniz.

  1. IT Yatırımlarının Şirket Gelirine Etkisini Ölçün

Müşterileri memnuniyetini sağlamak ve korumak için IT ile Satış departmanı birlikte çalışmalıdır. Birden çok farklı sistemi ve yazılımı birbirine bağlamaya çalışmak yerine bulut tabanlı lider uygulama çözümlerini kullanmayı tercih edin. Bu şekilde, herkes işini yapmaya devam edebilir ve IT çalışanları mesailerini kod geliştirme ve entegrasyon gibi zaman alıcı işlere ayırmak zorunda kalmaz.

  1. Kişiye Özel Müşteri Deneyimleri Sunun

Müşteriler, kendilerine uygun ürünler arıyor ve etkileşim içine girdikleri markaların kişisel tercihlerini hatırlamalarını bekliyorlar.  Bu nedenler şirketler, müşterilerinin tercihlerini hatırlamalı ve kişisel gereksinimlere uyum sağlamalıdır. Bilgi Teknolojileri, pazarlamacıların doğru zamanda doğru yerde ürün konumlandırmalarına ve müşterilere ulaşmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, pazarlama departmanı çalışanlarına dijital pazarlama platformları ve pazarlama otomasyonu araçlarını kullanarak doğrudan müşterinin ilgi alanlarına göre uyarlanmış mesajları ulaştırmaları ve tüm kanallarda etkileşimler yaratmalarına yardımcı olabilir.

  1. Çalışanların Üretkenliğini Mobil Deneyim ile Arttırın

Çalışanlara sunulan daha iyi bir iş ortamı, araçlar, imkanlar firma müşterilerine doğrudan fayda sağlar.  Memnun çalışanlar, müşterilerinizi memnun ederler. Tıpkı müşteriler gibi çalışanlar da görevlerini daha iyi yapabilmek için kesintisiz ve tutarlı bir mobil deneyim istiyorlar. Veri ve uygulamalar tek bir platformda entegre edildiğinde yaşadıkları mobil deneyim üretkenliklerini arttırıyor. BT departmanı çalışanların birbirleri arasında iletişimini kolaylıkla sağlayabilecekleri, sorunlarını çözebilecekleri, fırsatları değerlendirebilmeleri ve proaktif olabilmeleri için gerekli teknoloji altyapısını sağlayabilir.

 

Tüm bunları tek başınıza yapamayacağınızı düşünüyorsanız, o zaman bizi arayın. Satış ve pazarlama otomasyonu uygulamalarının satışları nasıl arttırdığını, müşteri hizmetlerinin sorunları nasıl daha hızlı çözebileceklerini, kurum içi iletişimin nasıl kusursuz sağlanabileceğini, mobil uygulamaların müşterilerinizle etkileşimini nasıl iyileştirebileceğini şirket yöneticilerinize biz anlatalım.

Bulut Bilişim, Salesforce , ,

İletişime geçin