Blog

10 Şubat 2017

Salesforce AppExchange | En Çok Beğenilen 10 Uygulama

Salesforce AppExchange

Salesforce çözümleri arasından seçiminizi yaptınız, danışman desteği ile implementasyon sürecini tamamladınız. Şirket çalışanları CRM’e adapte oldu ve platform çözümlerini kullanıyorlar. İş ve operasyon verimliliğinizi arttırabileceğinizi deneyimlediniz ve artık daha fazlasını istiyorsunuz. Ne yapabilirsiniz?

Salesforce platformu üzerinde geliştirilmiş binlerce uygulamanın bulunduğu AppExchange‘le tanışabilirsiniz.

Salesforce  AppExchange’de bulunan satış, pazarlama, finans, idari işler ve yönetim kategorilerinde yer alan 3000’den fazla uygulamanın neredeyse yarısı ücretsiz uygulamalar. Salesforce müşterilerinin %70’i AppExchange uygulamalarını kullanıyor, bu şirketlerin yarısından fazlası birden fazla uygulamayı eş zamanlı kullanıyor.

AppExchange’den firma ihtiyaçlarına uygun ücretsiz bir uygulama seçimi ile çalışanların zaman ve şirketlerin ise para tasarrufu yapması sağlanabilir. Ayrıca ücretli uygulamalar sayesinde firmanın uçtan uca tüm kurumsal iş süreçleri birbirine entegre edilebilir.

Platformda bulunan uygulamalar, tıklanma-indirilme oranlarına göre “popüler” filtresi altında sıralanıyorlar. Salesforce Türkiye Partner’i olarak Salesforce AppExchange’in popüler uygulamalarını bu yazımızda tanıtmak istiyoruz.

AppExchange – En Popüler 10 Uygulama

1- Salesforce Adaption Dashboard

appexchange salesforce app

Salesforce Adoption Dashboards paketi, kullanıcı adapsiyonunu hızlandırmak, satış ve pazarlama raporlarını oluşturmak için tüm müşterilerimize tavsiye ediyoruz.  Özellikle Salesforce CRM’i ilk kez kullanan firmalarda kullanıcıların sisteme giriş oranlarını ölçmek, önemli özelliklerin kullanılıp kullanılmadığını görmek sistemi geliştirmek ve iyileştirmek için bir fırsat olarak görülmeli. DB-Adoption paketinin içinde 42 rapor ve 3 Dashboard bulunuyor.

Ücretsiz |  Salesforce Adaption Dashboard on AppExchange

2- Conga

conga dokuman olusturma otomasyonu

Kısa bir süre önce işortaklığı anlaşması imzaladığımız Conga, doküman oluşturma uygulamasıdır. Salesforce’da bulunan bilgilerle otomatik olarak belge, powerpoint sunum, excel çalışma dosyası, PDF doküman veya email oluşturmanıza imkan sunan  Conga’nın en sık kullanım alanı fatura, sözleşme, fiyat teklifi dokümanlarıdır. Conga hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Conga on AppExchange

3- Data.com Assessment App

salesforce appexchange

The Data.com Assessment App, Sales Cloud kullanıcılarının sistemde bulunan müşteri firma, kişi, müşteri adayı kayıtlarını analiz ediyor, veri kalitesini ölçüyor.

Ücretsiz | Assessment App on AppExchange

4- Ebsta

appexchange gmail entegrasyonGmail ve Salesforce kullanıcıları için geliştirilmiş Ebsta’yı 30 saniyede indirebilir ve IT departmanına gerek kalmadan kendi başınıza kurabilirsiniz. Her hafta yeni özelliklerle güçlendirilen ve güncellenen ebsta ile maillerin açılma kayıtlarını izleyip takviminizi senkronize edebilirsiniz.

Ebsta on AppExchange

5- Vision-e Scan – Kartvizit Taramaappexchange kartvizit okuyucu

Akıllı telefon ile kullanılan kartvizit tarama uygulaması Vision-e Scan hem kullanıcı dostu hem de çok pratik. Sadece bir kaç tık ile kartvizit üzerindeki bilgileri Salesforce CRM’e bir lead veya contact olarak ekleyebilirsiniz.

Ücretsiz | Vision-e Scan on AppExchange 

6- Agile Accelerator – Agile Proje Yönetimi

agile proje yonetimi

Yazılım şirketleri için çok değerli bir uygulama çünkü dünyanın en inovatif şirketi Salesforce tarafından inhouse geliştirilen ve kendi ihtiyaçları için sürekli iyileştirilen agile yazılım geliştirme ve proje yönetimi uygulaması Agile Accelerator ücretsiz olarak AppExchange’den indirildikten sonra hemen kullanılmaya başlanabilir.

Ücretsiz | Agile Accelerator on AppExchange

7- Docusign, E-İmza Uygulaması

eimza programı appexchangeDocusign, kurumsal şirketler için olmazsa olmaz bir uygulama. 100 milyondan fazla kullanıcısı olan Docusign, e-imza çözümü, sayesinde siz ve  müşterileriniz dijital platformlarda sipariş verebilir,sözleşme veya diğer yasal belgeleri imzalayabilirsiniz. 30 günlük ücretsiz sürümü denemek için ne bekliyorsunuz?

Docusign on AppExchange

8- Labs Mass Update & Edit

appexchange en iyi uygulamalarSalesforce Labs uygulamaları Salesforce tarafından hayatımızı kolaylaştırmak için geliştirilmiş ücretsiz araçlardır.  Mass Update & Edit uygulaması ile Salesforce’da bulunan kayıtları toplu olarak görüntüleyip güncelleyebilirsiniz.

Ücretsiz | Mass Update & Edit on AppExchange

9- Dataloader

dataloader appexchange

Salesforce’un en beğenilen uygulamalarından birisi olan Dataloader ile sınırsız sayıda datayı yükleyebiliyor veya silebiliyorsunuz. Güncellenen özellikleri sayesinde zaman ayarlı günlük/haftalık/aylık olarak data indirebilir veya yükleyebilirsiniz.

Ücretsiz | Dataloader on AppExchange

10- MailChimp – Eposta Pazarlama

eposta pazarlama

Dünyanın en popüler eposta pazarlama platform Mailchimp, AppExchange’in de en popüler on uygulamasının arasında listeleniyor. Mailchimp uygulaması ile Salesforce platformunu kullanarak eposta kampanyası oluşturabilir, listelerini oluşturabilir ve güncelleyebilirsiniz. Uygulamanın en güzel özelliklerinden birisi de eposta pazarlama kampanyanızın müşteri adayı ve müşteri listenizdeki etkileşimini görebilmeniz.

Ücretsiz | MailChimp on AppExchange

Bulut Bilişim, Salesforce , , , ,

İletişime geçin