Blog

7 Aralık 2016

Yapay Zeka ile Satış Yapma Şeklimiz Değişiyor

Yapay Zeka teknolojisindeki gelişmeler bir çok farklı tartışma konusunu da beraberinde getiriyor. Akıllı robotlar insanların işlerini elinden alacak veya insanlığın sonu gelecek gibi karamsar senaryoların yanı sıra insan sağlığı gibi alanlarda iyi sonuçlar getireceği gündem konularını oluşturuyor. Emin olduğumuz bir şey var, o da yapay zekanın insan ve veri arasındaki ilişkiyi değiştireceği. 

Yapay Zeka’nın gelecekte nelere yol açabileceği konusunda tartışmaları bir kenara bırakalım ve teknolojininin kurumsal iş hayatımız için sunduğu fırsatlara bakalım, özellikle de satış süreçlerindeki değişime:

1) Eposta

Yapay Zeka (AI – Artificial Intelligence) ile entegre CRM uygulamaları, e-posta kutunuzdaki yazışmaları dil işlemcisi ile analiz ederek gelen sorulara cevaplarınızı öngörebiliyor ve sizin adınıza mail yazıyor. Kişilere, tarihlere, adreslere ve bazı sık kullandığınız deyimleri (“ne bir toplantı daha mı”) kaydediyor ve toplantı için uygunluk durumu gibi basit konulara sizin adınıza cevap veriyor. Daha karmaşık konulardaki cevapları ve epostaya eklenmesi gereken dökümanları hazırlıyor ve bize taslak olarak sunuyor.

2) Takvim

Eposta ile birlikte çalışan bu özellik, sizin için toplantılarınızı, öğle yemeklerini, müşteri telefon görüşmelerini ayarlıyor.  Bu özelliğin basit bir versiyonunu bir çoğumuz zaten bir süredir kullanıyoruz; eposta ile gelen elektronik biletimizdeki tarihi tanıyan akıllı telefonumuz, bunu takvime ekliyor. Yapay Zeka bize daha karmaşık ve zaman alıcı görevlerimizde yardımcı oluyor; örneğin şirket içi yapılması gereken bir toplantı için çalışanların boş zamanlarını taramak ve bulmak gibi. Kurumsal Yapay Zeka çözümleri, işyerindeki herkese sanal asistan hizmeti sağlıyor.

3) Müşteri Adayı Yönetimi

Satış sürecinin ilk evresinde müşteri adayı yönetimi sırasında toplanan onlarca verinin organize edilmesi, sınıflandırılması ve analiz edilmesi oldukça zaman almaktadır. Yapay Zeka ile entegre edilmiş CRM çözümleri veriyi toplarken tahminsel olarak müşteri adayı puantajı yapıyor ve hangi müşteriye ne zaman odaklanmanız gerektiğini söylüyor, hangi müşterinin satın almaya daha yakın olduğunu.

4) Müşteri İlişkileri

İşletmelerin, müşteriler söz konusu olduğunda oldukça çok “kör noktası” bulunuyor. İşletmeler, müşterilerinin ne zaman satın aldığını, ne zaman üye olduklarını  ve ne zaman yeniden satın alma yapabileceklerini veya herhangi bir konuda firmanın müşteri destek servisini arayacaklarını bilmeli.  Firmalar hem müşterileriyle daha yakın ilişkiler kurmak istiyor ancak kullandıkları kaynaklar henüz o seviyede değil. En azından bugüne kadar değildi. Yapay Zeka araçları hem mağazada hem de sanal ortamda olan biten herşeyi kayıt altına alıyor ve firma yöneticilerine anlaşılır formatlarda müşteri bilgisini ve onların nelere ihtiyaç duyduklarını bildiriyor.

salesforce-einstein-iq-crmYapay Zeka Çözümü : Salesforce Einstein

Dünyanın en yenilikçi şirketi Salesforce.com’un yapay zeka çözümü Einstein ile neler yapabileceğinizi öğrenmek ister misiniz? Satış tahmini için Sales Cloud Einstein, vakaların öngörülmesi ve proaktif bir şekilde çözümlenmesi için Service Cloud Einstein, tahminsel müşteri yolculuğu yaratmak için Marketing Cloud Einstein hakkında bilgi almak üzere bizimle bağlantıya geçin.

Salesforce , , ,

İletişime geçin