28 Haziran 2016

U.N. RO-RO Müşteri Başarı Hikayesi

“İşletmemizde CRM kültürünü çok önemsediğimiz için Salesforce’u tercih ettik. Satış ekibimizi etkin bir şekilde yönetiyor, üst yönetimin verimli ve hızlı karar alabilmesi için satış ve operasyon raporlarını kullanıyoruz”

Jan Devrim - U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş. Chief Sales Officer

U.N. Ro-Ro İşletmeleri, Salesforce CRM ile Veriyi Bilgiye, Bilgiyi Aksiyona Dönüştürüyor

Türkiye’nin Avrupa’ya Ro-Ro hatları ile gerçekleştirdiği ihracatın % 65’ini gerçekleştiren U.N. Ro-Ro , 322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemili filosuyla, Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarındaki intermodal taşımacılığın lider firması konumunda yer alıyor.  U.N. Ro-Ro , 12 adet gemisinin operasyon yönetimini  ve liman işletmeciliği gerçekleştiriyor.

Kombine taşımacılık hizmeti sunan bir işletme olarak sektör lideri olarak konumlanmasında müşteri odaklı yaklaşımı öne çıkıyor.

Müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için Ocak 2016’da teknoloji alanında da önemli ölçekte yatırımlar yapma kararı alan U.N. Ro-Ro İşletmeleri’nin yıl sonundaki büyüme hedefi %15.

UNRORO SALESFORCE CRM

Satış, operasyonel ve idari işler tarafından yönetilen süreçlerin daha hızlı yapılmasını sağlamak, gerçekleşen ve öngörülen daha titizlikle izlenmesi adına Salesforce CRM çözümü ile geliştirme kararında bulut bilişim çözümlerinin hızlı kurulumu ve kullanıcıların kolay adaptasyonu etkili oldu. Salesforce Türkiye Yetkili Satıcısı INSPARK danışmanları ile 25 iş gününde canlıya alınan, yarım gün süren kullanıcı eğitimi ile hayata geçirilen CRM uygulaması pazarlama, satış, operasyon ve idari faaliyetleri kapsıyor.

“İşletmemizde CRM kültürünü çok önemsediğimiz için Salesforce’u tercih ettik. Satış ekibimizi etkin bir şekilde yönetiyor, üst yönetimin verimli ve hızlı karar alabilmesi için satış ve operasyon raporlarını kullanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’den Avrupa’ya ihracat yapan firmalarının büyük bir kısmına hizmet veren U.N. Ro-Ro, müşteri  odaklı yaklaşımını tüm iş süreçlerinde uyguluyor. Düzenli raporlamalar ve gösterge tabloları ile izlenen operasyon ve satış süreçleri doğru kararların sınırlı zamanlarda alınmasına ve alınan kararların en hızlı ve doğru şekilde uygulandığının kontrol edilmesine yardımcı oluyor.

Farklı operasyon yönetim sistemlerinden alınan ve Salesforce CRM’e aktarılan verilerle müşterlerin tercihlerini analiz etmek büyük fayda sağlıyor. Müşteri ve satış temsilcisi bazında yapılan raporlamalar ile satış süreçleri izlenebiliyor.

Sektör: Lojistik

Proje Konusu: CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi

Proje Süresi: 6 Hafta

Kurumsal Yazılım: Salesforce.com

Modüller/Fonksiyonlar: Sales Cloud

Çözüm Kapsamı: CRM, Satış Ekibi için aktivite Raporları, Haftalık Satış Raporları

Proje Yılı: 2016

Lojistik, Müşteri Başarı Hikayeleri ,

İletişime geçin