Blog

23 Mart 2016

Şirketinizin Sinir Sistemi CRM

İşletme sahibi ve satış yöneticilerinin gündeminden düşmeyen CRM projeleri neden bu kadar önem taşımaktadır?

CRM, müşteri ilişkileri yönetimi anlamına gelir.

Kısaca, bir CRM sistemi, işletmelere, iş ilişkilerini ve onlarla ilgili bilgi ve verileri yönetmede kolaylık sağlar. Bu sistem ile müşteri adaylarının ve müşterilerin iletişim bilgileri, hesapları ve satış fırsatları tek bir merkezi veri tabanında saklanabilir. İdeal olarak erişilebilirliğin arttırılması açısından bulutta saklanır. CRM sistemleri, bugün büyük ilgi gören sosyal ağlar Facebook veya Twitter gibi insan ve insan ilişkileri etrafında yapılandırılır. Bu sebeple de hızlı büyüyen şirketler için çok değerlidir.

Her şirketin temeli sağlam müşteri ilişkilerine dayanır.

Satıcılar ürün ihtiyacı olan insanlarla iletişim kurar. Şirket büyüdükçe iş bağlantıları da hızla büyür. Bu, sadece alıcı ve satıcı arasındaki bir ilişki değildir. Birlikte iş yaptığınız şirketlerle aranızda sayısız bağlantılar kurarak işe başlarsınız. Kendi organizasyonunuzda sizinle aynı müşteriyi paylaşan takımlarla bilgi alışverişi yaparsınız.

Şirket büyüdükçe gelişen CRM

Bir CRM sistemi büyüyen şirketlerdeki çok sayıda ilişkiyi yönetmek için hayati bir sinir sistemi görevi yapabilir. Küçük şirketlerde ise verileri herhangi bir cihazdan ulaşılabilmesi için bir buluta koymaya yardım edebilir. Fakat şirket büyüdükçe, CRM özelliklerini hızla genişletebilirsiniz. Böylece ekipler takım arkadaşları ve müşterilerle işbirliği yapabilir, özel epostalar gönderebilir, sosyal medya konuşmalarından fikirler alabilir ve şirketin bütün bir resmini görebilirler.

Bugün büyüyen işletmeler müşteri bilgilerini ve bağlantılarını yönetmek için çeşitli yollar kullanırlar. Bazıları, eski sistem not kartlarını kullanır; bazıları, bilgileri cep telefonlarında saklar; bazıları Excel tabloları ya da Google belgeleri kullanır. Küçük bir ekibiniz varsa ve yakın zamanda büyümeyi planlamıyorsanız bu yöntemler kısa vadede işe yarayabilir. Fakat hızlı bir büyüme için CRM sisteminin önemli iş bilgilerini tek bir yerde toplaması, bulut üzerinden erişilebilir hale getirmesi ve müşteri memnuniyetine odaklanması geleneksel yöntemlerle zaman alabilir.

İşletmenizin CRM sisteminden sağlayacağı yararları merak ediyorsanız, ’CRM’ye ihtiyacınız olduğuna dair 7 işaret’i okuyun.

Salesforce , ,

İletişime geçin